Bursa’da belediye ekipleri tarafından evinden 4 kamyon çöp çıkarılan şahıs, kendisinin de çöplerden rahatsızlık duymaya başladığını söyledi.

Bursa Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan bir çöp evi temizledi. 4 kamyon çöp çıkarılan evin sahibi Sabri Tatlı, bir daha asla çöp toplamayacağını belirterek, evini bundan sonra temiz tutacağını ifade etti. Mahalle sakinlerinin, çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle şikayette bulunduğu Gülbahçe Mahallesi 1. Sezen Çıkmazı’nda bulunan eve giden Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri karşılarında devasa bir çöp ev buldu. Sabri Tatlı’nın (43) tek başına yaşadığı evi temizlemeye başlayan belediye ekipleri, odaları ve mutfağı çöplerle dolu evden toplam 4 kamyon çöp çıkardı. Belediye ekipleri tarafından tamamen boşaltılan ev ilaçlanarak dezenfekte edildi. Ayrıca evin bahçesini saran ve elektrik tellerine zarar vermeye başlayan ağaçlar da budanarak temizlendi.

Ev sahibi Sabri Tatlı, bir hata yaparak sokakta bulduğu çöpleri evinde topladığını belirterek, “Topladığım çöpler günden güne birikti. Tek başıma yaşadığım için biriken çöpleri temizleyemedim. Çöplerden ben de rahatsız olmaya başladım. Böyle olmasını hiç istemezdim. Şu an evim temizlendiği için çok mutluyum. Evi temizledikleri için başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere, tüm belediye personeline çok teşekkür ediyorum. Bir daha asla çöp toplayıp evime getirmeyeceğim.” şeklinde konuştu.

Çöp evin yan komşusu Bayram Kurtulmuş ise duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, “Annesi babası vefat etti. Ağabeyleri ve ablaları ve yengeleri var. Gelip gitmiyorlar, yardım etmiyorlar, o da burada yaşıyor. Çoğu zaman çalışmıyor. Bu ilk değil, bir iki kere daha temizlettik evi ama daha sonra nereden buluyorsa getirip çöpleri eve dolduruyor. Kokudan, böcekten durulmuyor, fareleri göreceksin kedi gibi. Biz de bıktık ama ne yapacaksın, adamın kendi yeri, kovamıyorsun ki, kiracı olsa şikayet eder kovarsın ama adamın kendi yeri, herkes rahatsız oluyor.” dedi. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını isteyen Kurtulmuş, ayrıca bahçedeki ağaçların da bakımsızlıktan çevreye zarar vermeye başladığını söyledi.