Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, evinden çıkıp uzaklaşan 2 yaşındaki küçük kıza önce mahalleli daha sonra da polis sahip çıktı. Evine götürülen kız, ailesine teslim edildi.

Olay, saat 23.30 sıralarında, Akarca Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Samet Baba adlı bir vatandaş, 2 yaşındaki M.T. yi sokakta ağlayarak koşarken gördü. Küçük kızı kucağına alan ve evini, annesini soran Samet Baba cevap alamayınca polise haber verdi. Küçük çocuğu bulan Samet Baba, "Aşağıdan yukarı doğru çıkıyordum. Arkadaşların yanında duruyormuş. Anne diye bağırmaya başladı. Aşağıya doğru koştu. Koşunca ben de arkasından koştum. Adını sordum cevap vermedi bana. Ben de polisi aradım" dedi.

Samet Baba'nın yanına gelen polis memurları, çocuğun anne ve babasını bulmak için çalışma başlattı. Mahalle bakkalına çocuğu tanıyıp tanımadığı soruldu. Küçük çocuğu tanıyan çıkmayınca Samet Baba ve çocuğu ekip arabasına alan polisler, yolda M.T.'yi arayan abla E.T. ile karşılaştı. E.T.'nin tarif ettiği adrese ulaşıldı. Kapıyı açan küçük bir çocuk, polisin, "Neden kardeşlerini bırakıyorsun" sorusuna "Onlar benim kardeşim değil. Annemin arkadaşının çocukları. Annem ve arkadaşı, iş yerindeki bir arkadaşlarının doğum gününe gittiler" cevabını verdi. M.T ve E.T nin annesini arayan polis, kadının eve gelmesini söyledi. Kısa sürede eve gelen anne S.T. durumdan haberdar edildi. Polisler anne S.T.'yi bir daha çocuklarını yalnız bırakmaması konusunda uyardı.