Küçükçekmece’de bir yıl içerisinde aynı apartmana 4 kez hırsız girilmesi üzerine ev sahibi dedektif gibi hırsızların izini sürdü. Cadde üzerinde çok sayıda işyerlerinden kamera kayıtlarını alan evi soyulan vatandaş, hırsızın yüzünü tespit etmeyi başardı. İşinden dört gün izin alarak hırsızların peşine düşen ev sahibi, görüntüleri emniyete teslim etti.

Küçükçekmece’de hırsızların bir apartmandan dört kez girmesi üzerine ev sahipleri, zanlıların peşine düştü. Olay, Atatürk Mahallesi 5. Sokak’ta bulunan apartmanda gerçekleşti. Bir yıl içerisinde apartman dört kez soyulması üzerine daire sakinlerini tedirgin oldu. Son olarak Tuncay Arslan’a ait eve giren hırsızlar çelik kapıyı kırarak evde bulunan 10 bin lira değerindeki nakit ve ziynet eşyaları aldı. Olayın hemen ardından eve gelen Tuncay Arslan, apartmanın bu yıl içinde 4. kez soyulduğunu dile getirdi. Hırsızların çelik kapıyı kırarak içeri girdiğini ve elini kolunu sallayarak çıktığını aktaran Arslan, “Bina kamerasından yola çıkarak hırsızları adım adım takip ettim. Yukarı caddede 2 kameradan net olarak görüntülerini aldım. Yüzlerini yakaladım. Kayıtları polise verdim. Ama bundan sonrasını emniyet olmayınca kamera kayıtlarını vermiyorlar.” dedi.

Son olarak karşı komşusunun çelik kapısı kırılarak girdiklerini belirten Arslan, “Bizim dairemize de çelik kapıyı kırarak giriyorlar. Elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde kameradan kaçmaya çalışıyorlar ama ben netleştirdim bu olayı. CD’leri karakola götürdüm. Karakola ifade verdim. Olay yeri inceleme parmak izlerini aldı. Bende net görüntüleri var, emniyetten yardım bekliyoruz. Son 4 gündür adım adım bu olayın peşindeyim. Birkaç yerde net olarak yüzlerini yakaladık. Tanımadığımız için çok da bir şey yapamıyoruz.” diye konuştu.

Hırsızların evde kimsenin olmadığı zamanda geldiklerini ifade eden Arslan, 2 bin 200 lira nakit para, 2 çeyrek altın, bir bilezik, 2 bilgisayar aldıklarını, toplam 10 bin TL değerinde malzemeyle evden çıktıklarını sözlerine ekledi.