Düzce merkez Gümüşpınar'da deprem sonrası inşa edilen tek katlı evlerden satın alan kadın, evinin ortasından geçen elektrik direği nedeniyle geceleri uyuyamıyor.

Nazmiye Tahtacıoğlu (41), 1999 Düzce depremi sonrasında depremzedeler için yapılan evlerden birini satın aldığını söyledi. İki çocuk annesi kadın, evinin ortasından geçen elektrik direği nedeniyle huzursuzluk yaşadığını, fırtınalı havalarda uyuyamadığını söyledi.

Komşusu Razı Karagüllüoğlu ise "Arkadaş bu evlerin üzerinde ceyranlar bütün yağmur yağdığında estiğinde biribirine çarpıyor, millet dışarı çıkıyor, millet korkuyor ceyranlardan, hep ev üzerinde ceyranlar, bütün direkler eve yaslandı yani." dedi.

Yan komşusu Ayşe Çiçekoğlu da şunları söyledi: "Komşumuz zamanında bu evler yapılırken bu direk buradaydı. Komşumuz bunu bilmeden yanılmadan aldı. Kalkacak diyerekten aldı ama nitekim bu direğe kimse sahip çıkmadı. Sedaş'a başvurdular, benim değil özel direk, atölyeye başvurdular atölyede sahip çıkmıyor yani bir yağmur yağdığında, bir şimşek çaktığında biz korkuyoruz, direk mi yıkıldı tel mi koptu?"

Diğer komşusu İrfan Çiçekoğlu ise "Bunları kaldırmıyorlar buradan kaldırmaları lazım burada bizim komşumuz Allah göstermesin bir yanar veya içerde insan ölür bu olmaz." dedi