Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel felaketinde, önceki gün devrilen itfaiye aracından suya düşerek akıntıya kapılıp kaybolan 4 yaşındaki Taha Su'nun babası Erkan Su feryat ederek, "Bu ihmalin hesabını soracağım" dedi.

Sundura Mahallesi'nde yaşanan olayda, aşırı yağış nedeniyle Su ailesinin yaşadığı ev, tehdit altına girince aile itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Ev sakinleri, kısa süre sonra gelen itfaiye aracına bindirildi. Ancak evden uzaklaşan itfaiye aracı dereye girince devrildi. Bu sırada araçta bulunan 4 yaşındaki Taha Su, dere sularına kapılarak kayboldu.

Kaybolan çocuğu arama çalışmaları derede sürerken, acılı baba Erkan Su da olayın olduğu alana yakın bir yerdeki evinde haber bekledi. Evinde devamlı gözyaşı döken acılı baba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evladımın kaybolmasında ihmal sahibi olan herkesten davacıyım. Bunun hesabını soracağım. Eğer bu ülkede vicdan sahibi savcı varsa bu ihmalin hesabını sormak için onları bekliyorum. Buradaki savcılar gelmediler. Allah korkusu olan bir savcı varsa buraya gelsin. İtfaiye şoförü acemiydi. Cumhurbaşkanı, Başbakan duysun sesimi. Acemi şoförleri itfaiye araçlarına veriyorlar." dedi.

Acılı baba Erkan Su, elinde yastıkla evinin balkonuna çıkarak "oğlum" diyerek feryat etti. Acılı babanın dilinden dökülen, 'Oğlum gelsene oğlum', 'senin için dünyayı yıkarım', 'hesabını soracağım oğlum' sözleri duyanların gözyaşı dökmesine sebep oldu.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada, Hopa'da yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan Taha Su, Meltem ve Mücella Kakışi'yi arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile birlikte yeniden başladı. Ankara'dan gelen Genelkurmay'a ait Jandarma Özel Arama Kurtarma timleri (JÖAK) ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) su altı timleri dere güzergahı ve deniz yüzeyinde arama çalışması yaptı.