Bursa'da, açık kimliği belirsiz bir kadın, internetten tanıştığı adamı 'Evleneceğiz' diyerek dolandırdı. Çeşitli zamanlarda verilen hesap numaralarına 33 bin 990 lira yatırdığını belirten C.K. (56) isimli vatandaş polis merkezine müracaat etti.

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvuran C.K., Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet ettiğini, bir süre önce internette M.Ö. isimli kadınla tanıştığını söyledi. Evlenme vaadiyle M.Ö. ve arkadaşı A.G. adına muhtelif zamanlarda 33 bin 990 lira yatırdığını açıklayan C.K., "Paraları PTT aracılığıyla gönderdim. Sonra kadını arayınca telefona çıkan kızı, 'annem öldü' dedi. Dolandırıldığımı anlayınca polise geldim." dedi.

155'İ ARAYINCA DOLANDIRILMAK KURTULDU

Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran H.Ü. isimli vatandaş da dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu belirterek, kendisini arayan kimliği belirsiz sahte polisten şikayetçi olduğunu söyledi. Olayla ilgili ifade veren 47 yaşındaki H.Ü., "Telefonla arayan erkek şahıs, kendisini 'Başkomser' olarak tanıtıp, 72 kişinin dolandırıldığını söyledi. Benim de dolandırılmak istenildiğimi söylediler. Bu esnada yanımdaki ablam, arayanların dolandırıcı olduğunu söyleyince telefonu kapatıp, 155 Polis İmdat Hattı'nı aradım." diye konuştu.