Bursa'nın Orhaneli ilçesinde bir kişi, evlilik vaadinde bulunan kimliği belirsiz kadına 6 bin 600 liralık ziynet eşyası aldı. Bir süre sonra kadın sırra kadem basınca mağdur, polis merkezinin yolunu tuttu.

Orhaneli Şehit Metin Özdemir Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden R.T., "Pazarcı Halil olarak tanıdığım kişi, Bursa'da bir bayan olduğunu, bu kadınla evlenebileceğimi söyledi. Bunun üzerine bayan Orhaneli'ye geldi. Kendisine 6 bin 600 liralık altın aldım. Bir süre sonra kadın, altınlarla birlikte kaçtı. Şikayetçiyim." dedi. Olayla ilgili Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı.

EMNİYET UYARDI: TANIMADIĞINIZ KİMSEYE PARA GÖNDERMEYİN

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daresi, evlilik vaadiyle dolandırıcılık olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Özellikle Balkan ülkelerinden Türkçe konuşabilen bayanların bazı internet sitelerinden veya sosyal medya üzerinden ya da herhangi bir şekilde telefon numaralarını öğrendikleri Türk vatandaşlarını arayarak; Türkiye’ye gelmeyi düşündüğünü, gelmek için paralarının olmadığını, pasaport ve uçak bileti masrafları için yardımcı olmalarını söylüyorlar. Başka ülkelerdeki Türk vatandaşlarını cep telefonları veya ülkelerindeki sabit hatlardan arayarak ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını, çalışmak için Türk vatandaşlarının bulunduğu ülkeye gelmek istediklerini söyleyen kişilere itibar etmeyin. Türkiye’ye sınır kapısından giriş yapabilmek için paraya ihtiyacı olduğunu, bu paranın olması durumunda giriş yapabileceğini, aile fertlerinden kötü muamele gördüğünü ve kendisini zorla evlendirmek istediklerini belirten kişilere karşı dikkatli olunması lazım. Yurt dışından arayan veya çağrı bırakan şahısların bu türde söylemlerine itibar etmeyin, mağdur olduğunuz böyle bir durum karşısında şikâyet için en yakın emniyet birimine müracaat edin." denildi.