Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, polisin askerin terör örgütüyle mücadele ederken siyasilerin evlerinde yan gelip yattığını ileri sürdü. Ali Yavuz, “Bizlerin evlerine ateş düşüyor, siyasiler şehit cenazelerine gelerek ailelere başsağlığı dileyip, 5 dakikalık gösteri yapıp çekip gidiyorlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor.” dedi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerine basın toplantısı düzenledi. Siyasilere tepki gösteren Ali Yavuz, alınan üzücü haberlere işaret ederek, “Ciğerlerimiz yanıyor. Evlerimize ateş düştü. Maalesef terör örgütüne karşı da devlet olarak millet olarak hiçbir şey yapılmadı. İki gündür. Cumartesi, Pazar günü 8 şehidimiz geldi. Bu şehitlerimize ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

Teröre destek veren, bütün imkanlarını seferber edenleri lanetle kınadıklarını aktaran Ali Yavuz, “Şehit aileleri ve gaziler olarak terörün bitirilmesine isteyen camia biziz. Çünkü çok canı yanan biziz. Her şehit haberi duyduğumuzda evlerimize ateş düşüyor. Ciğerlerimiz yanıyor. Maalesef bizi yönetenler, siyasilerin kılı bile kıpırdamıyor. Sadece şehit cenazelerine gelip, baş gösterip, ailelere başsağlığı dileyip, 5 dakikalık gösteri yapıp çekip gidiyorlar. Ailelerle baş başa kalıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor deniyor. Tam da öyle oluyor” dedi.

470 MİLLETVEKİLİNİ BİZ ORAYA SADECE MAAŞ ALMAYA MI GÖNDERDİK

Ali Yavuz, üç siyasi partinin milletvekillerine ağır eleştirilerde bulunarak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “40 günde 42 şehit verdik. 40 günde terörün önü kesilmesi için hiçbir şey yapılmadı. Mecliste 470 milletvekili var ve ne iş yapar onu soruyoruz. Siz oraya sadece maaş almaya mı yoksa kendi ideolojinizi tatmin etmek için mi gittiniz. Biz onları devleti yönetmeleri için gönderdik. Maalesef onlar evlerinde yan gelip yatıyorlar. Gariban insanların çocukları dağda onların can güvenliğini koruyorlar. Can güvenliğini koruduğumuz meclisimizde, bizler için bir şey yapmıyor. Meclisimize 80 tane hain girdi. Meclisimizde bizleri tahrik edici konuşma yapıyorlar, maalesef onlara karşı hiçbir şey yapılmıyor. 80 tane terör örgütü girdiği gibi 80 tanede dağ kadrosundan adam getirip meclise girdiler. Bizden kesilen vergilerle maaşları ödeniyor. Gencecik canlarımızı şehit edenlere karşı bu yapılıyor.”

'TERÖRLE MÜCADELE EDEN ASKERİMİZ POLİSİMİZ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILIYOR, SİLAHLARI ELLERİNDEN ALINIYOR'

Derneğin Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, terör örgütüne karşı askerin, polisin elleri kolları bağlı olduğunu iddia etti. Yavuz, bunun son bulmasını isteyerek, şunları söyledi; “Devletimiz güçlüdür. Cesurdur. Gerekeni yaparlar diyoruz. Ama yönetenler bir adım atmıyorlar. Sokakları kan gölüne çevirdiler. Belediyenin devletin kepçeleri ile yollar kazılıyor. Mayınlar döşeniyor, tuzaklar kuruluyor, hiçbir şey yapılmıyor. Tuzağa düşürülmek için güvenlik güçlerimiz çağrılıyor ve şehit ediliyor. Bizim insansız hava araçları, helikopterler ne işe yarar. Böyle olaylar olduğunda neden bu sistemler devreye girmiyor. Bizim canımız yanıyor ama bizi yönetenler bir şey yapmıyorlar. Polisimize askerimize yetki verilmesini istiyoruz. Elleri kolları bağlı. Çözülmesini istiyoruz. Elleri kolları bağlı olduğu için müdahalede bulunamıyor. Terör örgütü üyesini öldürünce de soruşturma açılıyor, ellerinden silahları alınıyor. Biz bunun içimi vatan koruyoruz. Vatan için bedel ödüyoruz.”

'ŞEHİDİMİZİN ÜÇ ÇOCUĞUNA NASIL İZAH EDECEKSİNİZ'

Yaşanan gelişmeleri şehit ailelerine kimin nasıl izah edeceğini soran Ali Yavuz, 45 gündür kurulamayan hükümetin birilerinin işine yaradığını dile getirdi. Yavuz, birbirleri ile kavga ederek 45 gündür hükümet kuramayanların, meclisin çalışmasını engelleyerek, başıboş bir durum ortaya çıkartıldığını ifade etti. “Terör örgütüne destek verenler bunu fırsat bilerek milletimize devletimize meydan okuyor” diyen Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Terör örgütüne destek veren 80 vekil var. Terör örgütüne cephane götürürken, yaralısını hastaneye getirirken yakalanıyorlar. Ama maalesef devlet yetkilileri savcılar bir önlem almıyor. Bunlar olmayacaksa terörle neden mücadele ediyoruz. Verelim gitsin o zaman. Neden şehit veriyoruz. Üç tane yavrusu arkasında babasının tabutunun peşinde. Uçaktan birlikte iniyorlar ve babasının şehit olduğunu bile bilmiyor. Bunların sorduğu soruya kim cevap verecek. Nasıl izah edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Öyle olunca kimse bizi yıkamazlar. Siyasiler elini taşın altına koyarak biran önce hükümeti kurmalı ve terörle mücadele etmelidirler. Askerimizin polisimizin yanında olduklarını söylemeliler.”

Bir basın mensubunun 'Yaşananların altında seçim stratejisi mi yatıyor' şeklindeki sorusu üzerine Ali Yavuz, “Terör örgütü yandaşları 80 vekil aldı. Özerklik konusunda çalışmaları vardı. KCK’nın şehir yapılanmaları şehirlerimizi ele geçirdiğini görüyoruz. Polisimizin, askerimizin giremediği yerler var. Devletin imkanları terör örgütü için hizmet etmektedir. Bizim istediğimiz devletimizin hainlere karşı fırsat vermesinler” diye konuştu.