Kar yaşının etkili olduğu Esenyurt, Kayaşahir ve Başakşehir’de ara sokaklarda hayat durma noktasına geldi. Kimi yerlerde alt katları adeta kar bastı. Kar kalınlığı pencerelere dayandı. Teras ve çatılar ise karla doldu. İstanbullular, yıllardır böyle kar yağışına şahit olmadıklarını söyledi.

Etkili olan kar yağışıyla birlikte bir çok binaların girişi adeta karla kaplandı. Vatandaşlar dışarıda ürümeye değil binalarına girmede ve binalarından çıkmada sıkıntı yaşadı. Yol kenarına bırakılan araçlar kaplana karla görünmez hale geldi. Birçok araç karın altında kaldı.

Bu arada bazı ara sokaklarda ise kar kalınlığına dayanamayan çam ağaçları araçların üzerine devrildi. Kimi çamlar ise yola devrilerek yolu kapattı
.
Hastaların yardımına gelen ambulanslar ise ancak kepçe yardımıyla ilerleyebildi. Esenyurt’ta bir hastayı almaya gelen ambulans iş makinesinin yoldaki karı temizlemesi sonuç hastaya ulaşabildi. Kimi dar yolları ise işçiler kendi imkanlarıyla açtı. Kapanan bazı yollarda ilerleyen sürücüler, ters dönerek yan yollara girmeye çalıştı. Araç sürücülerin tük yönlü yollardaki geri dönüşleri ilgin görüntü oluşturdu.

Kar altında kalan aracının hangisi olduğunu karıştıran bir vatandaş ise araç plakasını belirledikten sonra aracını çıkarabildi. Bazı vatandaşlar ise kar altında mahsur kalan araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştı. Aracını kar altında çıkarmaya çalışan vatandaşlardan Mustafa Alda son kar yağışını yüzyılın felaketi olarak yorumladı.

Öte yandan etkili olan soğukla birlikte çatılarda boyları bir metreyi aşan buz sarkıkları oluştu. Boyları Sarkıklar aşağıda geçenler için tehlike oluşturdu.