Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömürleri A.Ş. tarafından çıkarılan ve tazminatlarını alamadıkları için eylem yapan işçiler, Eynez faciasının 301. gününde, 301 şehit arkadaşlarını unutmadı.

'BİZİM BURADA MUHATABIMIZ KİM?'

Soma Kömürleri A.Ş.'de 10 yıl çalıştığını söyleyen Sami Yavuz, "Bugün eylemimizin altıncı günü oldu. Biz de arkadaşlarla ortak aldığımız kararla 301 madenci şehit arkadaşların anısına, bugün 301. günü olduğundan lokma dökme kararı verdik. Bizlerin yanında olmayan aileler olsa da bizler her zaman madenciler olarak onların yanındayız. Allah'ım bir daha böyle bir acı bizlere yaşatmasın. Bu eylemimizi sonuna kadar, haklarımızı alana kadar burayı terk etmeyeceğiz. Hiçbir zaman geri adım atmayacağız, bunu da iyi bilsinler. Bizim burada muhatabımız kim? Ben önce bunu bilmek istiyorum. Bizlere daha önce verdikleri sözler şimdi şu an nerede? O söz verenlere seslenmek istiyorum, onlar nerede?" diye konuştu.

'UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Maden faciasından kurtulan Ahmet Mutuer ise, "Hayatını kaybeden o şehit arkadaşlarımızı unutmamak için bugün 301. günü olduğu için burada oturma eylemini devam ettiğimiz arkadaşlarımızla aramızda para topladık ve lokma hayrı yapmaya karar verdik. Allah, onların mekanlarını Cennet etsin. Allah rahmet eylesin hepsine. Unutmadık, unutturmayacağız. Onlar için buradayız, haklarımız var. Şehit ailelerimizin hakları var. Burada altı gündür oturduğumuz kaldırım üstünde yatıp kalkıyoruz. Sonuna kadar da eylemimizi yapmaya devam edeceğiz." dedi.