Hatay’da öldürülen Ahmet Atakan için Eskişehir'de düzenlenen protesto sırasında, hemzemin geçitte 4 saat oturarak tren yolunu ulaşıma, caddeyi araç trafiğine kapattıkları için haklarında dava açılan 110 kişiden 70’i ifadelerini verdi. Dün başlayan ve bugünde devam eden davada, 40 kişi bulunamadığı için ifadesi alınamadı. TCDD’de ise avukatları aracılığı ile davanın görüldüğü 3. Asliye Ceza Mahkemesine başvurarak ‘yol kapanmasından zararımız var’ diyerek davaya müdahil olarak katılmak istedi. Mahkeme TCDD’nin başvurusunu kabul etti. Önümüzdeki mahkemede, TCDD’nin zararını eylemcilerden karşılanmasını isteyeceği öğrenildi. Ancak, TCDD’ye zarar konusunda şuana kadar her hangi bir yolcunun şikayette bulunmadığı öğrenildi

Merkez Tepebaşı İlçesi Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde 10 Eylül 2013 tarihinde toplanan kalabalık, Hatay'daki eylemde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık Üniversite Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi'nin kesiştiği hemzemin geçitte oturma eylemi yaptı. Eylemciler 4 saat süreyle Yüksek Hızlı Tren ve geçitte araçların geçişini engelledi. Polisin şikayeti üzerine eyleme katılanlar hakkında dava açıldı. 110 şüpheli için farklı maddelerden olmak üzere toplamda 900 yıl hapis cezası talep edildi. Dün başlayan ve bugünde devam eden duruşmada, 70 şüphelinin ifadesi alındı. Şüpheli sayısının fazla olması nedeniyle Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda 2 gün süren davanın görülmesine tamamlandı. 40 sanığın adresleri bulunamadığı için ifadeleri alınamadı. Bu şüphelilerin ifadelerinin alınması için yeni tebligat çıkarıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar duruşmada üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Demokratik tepkilerini gösterdiklerini belirten sanıklar beraatlarını talep etti.

Duruşmada ilginç bir gelişme yaşandı. TCDD’de avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda, eylem nedeniyle Yüksek Hızlı Tren'in çalışmadığını, bu nedenle zarar meydana geldiğini belirterek davaya müdahil olmak istediklerini belirtti. Mahkeme heyeti ise TCDD’nin müdahillik başvurusunu kabul etti. TCDD’de gelecek duruşmada, şüphelilerden meydana geldiğini ileri sürdüğü zararın karşılanmasını talep edeceği öğrenildi. Şüphelilerin avukatları ise TCDD’nin her hangi bir zararının söz konusu olmadığını belirterek, “Bu eylem nedeniyle yolculardan şikayetçi veya davacı olan olmamıştır. TCDD’ye bu konuda dava açanda yoktur. Bu nedenle TCDD’nin zararın oluşması söz konusu değildir.” dedi. Ancak mahkeme duruşmayı 30 Eylül tarihine ertelerken, TCDD’nin davaya müdahil olarak katılmasına da karar verdi.