İzmit'te akşam saatlerinde yaklaşık 500 kişinin yaptığı rüşvet ve yolsuzluk olayları protesto gösterisinin ardından dağılan gruba, ellerinde sopalar bulunan yaklaşık 20 kişilik bir başka grup saldırdı. Olayda başına sopa darbesi alan bir kişi hastaneye kaldırıldı. 

İzmit kent merkezindeki Cumhuriyet Parkı'nda toplanan ve Halkevleri, TGB, İşçi Partisi üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, ellerinde 'Çapulcular' yazılı pankartla yürüdükten sonra eylemlerini olaysız sona erdirdi. Ancak Belediye İşhanı önünde, dağılan küçük bir gruba, bir anda ellerinde sopalan bulunan yaklaşık 20 kişilik grup saldırdı.

Olay yerinde polisin de bulunmasına rağmen grup sopalarla protestocu gruba saldırırken, polis sopalı grubu durdurmakta yetersiz kaldı. Olaylar bir süre sonra destek ekiplerin gelmesiyle bastırıldı. Saldırıda Ersin Davran isimli genç başına aldığı darbe nedeniyle yaralandı. Davran, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı. Hafif şekilde yaralananlara ise olay yerine gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Protestocu gruba saldıranların olay yerinin yakınında bulunan bir dernekten çıktıkları ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.