Aralarında akademisyen, işadamı, gazeteciler ve Ezidi alimleri’nin de bulunduğu 25 kişilik Avrupa Ezidi Federasyonu Heyeti Batman'da gazetecilerle bir araya geldi.

Belediye Esentepe Konuk Evinde basın mensuplarıyla bir araya gelen heyet, 7 Haziran seçimleriyle ilgili konuştu. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in katıldığı toplantıda konuşan Avrupa Ezidi Federasyonu Eş Başkanı Dr. Layla Fremen, 7 Haziran’a kadar Güneydoğu’da seçim çalışmalarına katılacaklarını belirterek, HDP’ye destek vereceklerini kaydetti.

Bu çalışmalara önem verdiklerini belirten Fremen, şu ifadeleri kullandı: “Ezidi Federasyonu olarak 50 yıldır hem Avrupa da, hem Avrupa dışında da oyumuzu HDP'ye veriyoruz. Oyumuzu barışa ve özgürlüğe veriyoruz. Federasyon’da akademisyen, iş adamı, STK temsilcileri var. Batman'da bulunmak büyük onurdur. Batman'da Ezidi cemaati adına aday çıkarmak büyük keyiftir. Ve başımız diktir. Dünya zorla değil. Dünya sırayladır. Sıra HDP'nindir. Sıra barış ve birlik zamanıdır.”

Ezidi Heyeti'nin 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek amaçlı bölgeye geldiğini kaydeden HDP milletvekili adayı Ali Atalan da “Bu toplumda diğer birçok topluluk gibi Ezidiler de çok dışlanmış, ötekileştirilmiş ve birçok defa katliamlara uğramıştır.” diye konuştu.

Federasyon üyeleri daha sonra gazetecilerin sorunlarını cevapladı.