Malatya’da uçuşları durdurulan RF-4E tipi keşif uçakları son kez havalandı. Uçuşlarını tamamlayan uçaklar hangarlara çekildi.

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 10 günde 6 pilotun şehit düştüğü 'uçan tabut' olarak adlandırılan RF-4E uçaklarının bugün itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıklamıştı. Kararın ardından Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan RF-4E uçakları son uçuşları için sabah saatlerinde tüm hazırlıklarını yaptı. Hangarlardan çıkan uçaklar uçuşa hazır hale getirildi. Pistte rutin kontroller gerçekleştirildi. Ardından iki RF-4E uçağı üsten arka arkaya kalktı. Bir süre havada kalan uçaklar iniş yaptı. Uçuşlarını tamamlayan uçaklar hangarlara çekildi. Malatya’da uçuşun yapıldığı saatlerde yağmur etkili oldu. Gazeteciler F4 uçaklarının jübilesini jet üssü dışından takip etti.

24 Şubat tarihinde Malatya’da 7’nci Ana Jet Üssü’nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düşmüştü. Bu kazada 4 pilot şehit olmuştu. Bu şoku atlatamadan, 5 Mart tarihinde Konya’da, karadan havaya fırlatılan füzelerden kaçış eğitimi sırasında bir F4 uçağı daha düştü. Bu uçak kazasında da kurmay yüzbaşılar Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı şehit oldu.