Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren Assan Alüminyum Tesisi içerisinde çevre düzenlemesi yapılırken, atık malzemeler içerisinde eskiden kalmış olan ve üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan tankta sızıntı meydana geldi. Klor olduğundan şüphelenenin sızıntıdan dolayı 13 kişi hastaneye kaldırıldı. Şahısların tedavilerinin ardından taburcu olduğu bildirildi.

20 yıldır ilçede bulunan ve yaklaşık 6 ay önce başka isimlere devredilen Assan Alüminyum'da öğle saatlerinde panik yaşandı. Devir sonrası çevre düzenlemesi yapılan tesis içerisinde bulunan atık malzemeler içerisinde eskiden kalmış olan ve üzerinde herhangi bir ibare bulunmayan tankta sızıntı meydana geldi. Sızıntıya ilk önce tesis itfaiye müdahale etti, sonra ilçe itfaiyesi olay yerine geldi. Ekipler, sızıntıya müdahale ederek, tankta gerekli önlemleri aldı.

Sızıntıdan tesiste çalışan 3, yoldan geçen araçta bulunan 8 ve yan tesiste bulunan 2 kişi etkilendi. Şahıslar olay yerine gelen ambulanslarla Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sızıntıdan etkilenenlerin, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiği bildirildi.

İtfaiye tutanağında olayla ilgili şu ifadeler yer aldı: "Tesiste çevre düzenlemesi yapılırken atık malzemeler içerisinde eskiden kalmış olan üzerinde hiçbir ibare olmayan atıklar arasındaki malzemeler kamyona yükleme yapılırken 1 m3 depolama tankı içerisinde eser miktarda gaz sızıntısı ile karşılaşılmıştır. Sızan gazın kokusundan klor gazı olmuş olduğu tahmin edilmiş olup, gerekli müdahaleler yapılarak sızıntı giderilmiş ve şehir itfaiyesi tarafından tanktaki delik tapa ile kapatılmıştır."

Assan Alüminyum Tesisi Direktörü İhsan Kösoğlu da olay hakkında bilgi verdi. Kösoğlu, şunları kaydetti: "Bu tesis 20 yıllık bir tesis. Biz burayı 6 ay önce satın aldık. Burada çevre düzenlemesi yapıyoruz. Bu fabrika içerisinde 15-20 yıldır bulunan bazı hurdalar var. Bu hurdaların içeriğini bilmiyoruz. Bu hurdaları tasnif edip, ayırıyoruz. Bir kenara ayırdık hurdaları. Burada işlem yapıyorduk. Üzerinde herhangi bir ibare yok, ne olduğu belli değil. Bir tane bidon içerisinde bir sızıntı oldu. Gelen kokudan klor olabilir diye şüphelendik. Ardından arkadaşları hemen uzaklaştırdık. Kendi itfaiye aracımız 5 dakika sonra geldi ve gerekli müdahalede bulunduk. Sızıntı çok küçük miktarda olduğu için 15 dakikada kendi kendine bitti. Yan taraftaki firmada 2 arkadaş etkilendi. Otobüsün içerisinde 8 vatandaş etkilenmiş. Burada hurdaları taşıyan 3 arkadaşımız psikolojik olarak etkilendi ve hastaneye gitti. Herkes evine gitti. Taburcu oldu. Herhangi bir patlama, yaralama söz konusu değil."