Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin, fabrikasında çalışan 35 işçisini eşleri ile birlikte Umreye gönderdi.

Yozgat’ta 2015 yılının 130 kişilik Umre kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Bilal Şahin Külliyesinde düzenlenen uğurlama törenine Müftü Ahmet Poçanoğlu, Umre yolcuları ve yakınları katıldı. Daha öncede Yozgat ve İstanbul’daki bulunan fabrikasında çalışan işçilerini gruplar halinde Umreye gönderen hayırsever iş adamı Bilal Şahin 35 işçisini kutsal topraklara uğurladı. İki yıldır belirli aralıklarla çalışanlarını umreye gönderen Şahin, işçilerin büyük bir bölümünü umreye gönderdiğini ve Mart ayında gidecek son grup ile bütün işçilerinin umre ziyaretinin tamamlanacağını söyledi.

Bütün işçilerinin umre ziyaretinin tamamlandıktan sonra, evli olan işçilerin hanımlarını, bekar olanların ise annelerini Umre’ye göndereceğini ifade eden Şahin, "Peygamber Efendimiz (sav), 'işçinin ücretini, alın teri kurumadan ödeyiniz' buyurarak, işçiye ve insana verilen önemi belirtmiştir. Fabrikada çalışan işçimizin birçoğu kutsal topraklara gitmek istiyordu. Fakat maddi açıdan durumları buna el vermiyordu. Biz de onların bu istek ve arzusunu yerine getiriyoruz. İnşallah Mart ayı ile birlikte Yozgat’ta ki fabrikamızda çalışan işçilerimizin tamamı kutsal topraklara gitmiş olacak. İnşallah Allah nasip ederse işçilerimizden sonra evli olan işçilerimizin eşlerini, bekar olan işçilerimizin de annelerini Umreye göndermek istiyoruz." diye konuştu.

Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’da 2015 yılının ilk Umre kafilesini kutsal topraklara uğurladıklarını belirtti. Müftü Poçanoğlu, "İl merkezi ve ilçelerimizden 130 vatandaşımız bir kafile şeklinde Ankara’ya oradan da uçakla Medine’ye gidecekler. Umreye giden kardeşlerimiz kutsal topraklarda ülkemiz milletimiz ve bütün insanlık için dua edeceklerdir. Allah ziyaretlerini makbul ve kabul eylesin." dedi.

Müftü Poçanoğlu'nun okuduğu duanın ardından Umreye gidecekler vatandaşlar otobüslerle Ankara’ya hareket etti.