Çorum'da vatandaşların sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptıkları ihbarlar ile kaçak avcılara ceza yağdı. Kafes ve gece avı yapan 20 kişiye toplam 28 bin 612 TL para cezası kesildi.

Kaçak avlanmaya karşı mücadele ettiklerini açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir, av döneminin başladığı 15 Ağustos’tan itibaren 594 avcının kontrol edildiğini söyledi. Vatandaşlardan gelen ihbarları da anında değerlendirdiklerini ifade eden Şimşir, “Facebook üzerinden aldığımız bir ihbar sonucunda gece avı yapan 2 kişi yakaladık. Şahıslara 3 bin 654 TL idari para cezası kestik. Avladıkları yaban tavşanı için de 2 bin TL tazminat cezası uyguladık.” dedi.

İl dışından gelerek Çorum’da avlananlara karşı da mücadele ettiklerini anlatan Şimşir, Yozgat’tan gelip Sungurlu ilçesinde kafes avcılığı yapan 2 kişiyi 3 kınalı keklik ile yakaladıklarını ve toplam 5 bin 363 TL’lik ceza kestiklerini kaydetti. Yüksel Şimşir, kaçak kafes ve gece avcılığı yapanlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde 20 kişiye 28 bin 612 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.