Sakarya'da, Ferizli Belediye Başkanı Ahmek Soğuk’a, Facebook üzerinden hakarette bulunduğu ileri sürülen kişi 8 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un sosyal paylaşım sitesi facebook hesabında yayımladığı bir paylaşıma hakaret içerikli yorum yaptığı öne sürülen A.K., hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda A.K., hakkında 'hakaret' suçlamasıyla Ferizli Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. A.K., savunmasında, sosyal ve yerel medyada duyduğu, vatandaşın ağzında dolaşan cümleler ile birlikte düşüncelerini yazdığını ifade ederek; "Hakaret kastım yoktur. Düşüncelerimi beyan ettim. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Ahmet Soğuk ise sanığın kendisine hakaret ve iftirada bulunduğunu belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

Yargılama sonunda mahkeme sanığı, 8 bin lira adli para cezasıyla cezalandırdı. Sabıkasız geçmişi bulunan sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları, söz konusu suç nedeniyle somut bir zararın bulunmayışı ve sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşması nedeniyle sanık hakkındaki kararın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Sanığın 5 yıl boyunca denetim altında tutulması kararlaştırıldı.

TAZMİNAT DAVASI

Ayrıca Soğuk, Ferizli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde A.K., hakkında tazminat davası açtı. Soğuk'un avukatı Nurullah Sayar, Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararında, davalı tarafın hakaret içeren sözlerinin bir düşünce açıklama ve eleştiri yapmanın ötesinde düpedüz aşağılamaya ve küçük düşürmeye yönelik olduğunun belirtildiğini kaydetti. Davalının eylemlerinin düşünce açıklama ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin ifade edildiğini anlatan Sayar; "Müvekkilimin hakaret içerir ithamlara maruz kalması siyasi kimliğine zarar getirmekle birlikte kişilik haklarını da ağır bir şekilde zedelemiştir" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı 8 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.