Çorum’da sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki (Doğu Türkistan) Uygur Türklerine yönelik baskıları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Protesto yürüyüşü Hürriyet Meydanı’ndan başladı. Burada toplanan kalabalık, ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayrakları ile yürüyüşe katıldı. Sloganlar atarak Çin’in uyguladığı baskıları protesto eden vatandaşlar, Çorum Park önüne kadar yürüdü.
Burada grup adına Fatih Şanöz tarafından basın açıklaması yapıldı. 21. yüzyılda hala Türk yurtlarının azatlıklarını beklediğini belirten Şanöz, Ermeni ve Yahudilere kardeşlik naraları atanların Osman Batur’un evlatlarına gelince sustuğunu söyledi. Şanöz, "Ama bilsinler ki Türk halkı, Anadolu hala düşmemiştir. Umut bizdedir ve biz buradayız. Gazze’de sokaklardayız. Mısır’da Mursi ile zindanlarda, Myanmar’da cellatların elinde. Hocalı’da Sreblenisa’da toplu mezarlarda soykırımlarda, Kuzey Irak’ta Suriye’de Türkmeniz ve hepsinin yanındayız. Madden ve manen de yanlarında olmaya, acılarını paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Basın açıklamasının ardından slogan atan grup, Pir Baba Parkı’na yürüdü. Grup, İstiklal Marşı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.