Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 arasındaki gözaltında kayıplar, köy boşaltmalar ve infaz iddialarına ilişkin 4 asker ve 5 korucunun yargılanması devam edildi. Mahkeme daha önce sanıklar dönemin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı Albay Hasan Atilla Uğur ve dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu yargılanması için dosyayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) göndermişti. HSYK, 7 ay geçmesine rağmen dosyayı mahkemeye göndermedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1992-1996 arasındaki gözaltında kayıplar, köy boşaltmalar ve infaz iddialarına ilişkin 4’ü asker 9 kişinin yargılanması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

3 Mart 2015 tarihinde yapılan duruşmada davanın durmasına karar veren mahkeme dönemin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı Albay Hasan Atilla Uğur ve dönemin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu yargılanması için HSYK’dan izin alınmasına gerektiğine karar verdi. Dosyanın tamamını HSYK’ya gönderen mahkeme duruşmayı 3 Haziran’a erteledi. 3 Haziran’da yapılan duruşmada HSYK, dosyayı mahkemeye göndermedi ve duruşma 19 Ekim’e ertelendi.

Bugün görülen duruşmada da HSYK dosyayı mahkemeye göndermedi. 7 ay geçmesine rağmen HSYK dosyayı mahkemeye göndermemesi üzerine duruşma Ocak ayına ertelendi.