Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatları, medyada ‘paralelin jitemine operasyon’ başlığı ile çıkan habere tepki gösterdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün müvekkili hakkında hazırladığı raporda cebir ve şiddet içerikli bir faaliyetin olmadığının tespit edildiğini belirten avukatlar, “Yaşatma prensibini hayatına rehber edinen Sayın Gülen’e bu şekilde alçakça iftira atmak, akıl, vicdan ve insafla izah edilemez.” dedi.

Hocaefendi’nin avukatları, internet üzerinden yaptıkları açıklamada şu görüşleri dile getirdi: “Bazı gazetelerin 15 Haziran 2015 tarihli nüshasında, haktan, hukuktan, kuraldan, kaideden, ölçüden, nizamdan uzak bir şekilde, 1998 yılında işlenen faili meçhul bir cinayetle Sayın Fethullah Gülen’i irtibatlı gösteren bir iftirada bulunulmuştur.

Değil bir insanın, bir karıncanın bile hayatına kastetmenin, hakiki müminlerden fersah fersah uzak bir davranış olduğunu defalarca ifade etmiştir. Yaşatma prensibini hayatına rehber edinen Sayın Gülen’e bu şekilde alçakça iftira atmak, akıl, vicdan ve insafla izah edilemez.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Sayın Gülen hakkında hazırlanılan raporda, cebir ve şiddet içerikli bir faaliyetinin olmadığı tespit edilmiştir. Buna rağmen bu şekilde başkalarını aklamak için iftirada bulunmak sadece insafsızlıkla izah edilemez.

İftiraların faili meçhul cinayetlerin engellenmesi ya da faillerinin bulunması değil, Sayın Gülen’i ve Camia mensuplarını silahlı bir örgüt olarak gösterme amacına matuf olduğu açıktır. Daha önce atılan iftiralarda olduğu gibi bu iftira da elbet hukuktan ve ehli vicdan sahibi insanlarımızdan dönecektir.

Şu husus da açıkça bilinmelidir ki, bütün faili meçhul cinayetler kim ya da kimler tarafından işlenmişse tespit edilmeli ve yargı önünde hesap sorulmalıdır.

Bugüne kadar olduğu gibi hukuk, vicdan ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak dile getirilen bu iftiraların failleri hakkında yasal başvurular yapılacak ve sonuna kadar takipçisi olunacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”