Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Canbay ve Latif Öztek, Suruç’ta meydana gelen terör saldırısında yaralanan 2 genci tedavi gördükleri özel hastanede ziyaret etti. Canbay, olayın faillerinin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesi gerektiğini kaydederek, bunun vicdanlardaki adalet duygusunu o zaman karşılayacağını söyledi.

Canbay ve Öztek, Şanlıurfa il teşkilatı mensuplarıyla birlikte 2 yaralının bulunduğu özel hastaneye ziyarette bulundu. Hastanenin başhekiminden yaralılar ile ilgili bilgi alan heyet, daha sonra serviste yatan 2 gencin yanına gitti. Yaralılarla sohbet eden heyet, hastane çıkışında değerlendirmede bulundu. Burada konuşan Canbay, "Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki heyetimiz olarak Şanlıurfa’ya geldik. Bu elim hadisede yaralanan 2 yaralı gencimizi ziyaret ettik. Sağlık durumlarının iyi olduğunu gördük. Kendilerine acil şifalar diliyoruz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bu tarz elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz." dedi.

Sağduyu çağrısında da bulunan Canbay, "Millet olarak da tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya, Türkiye’deki huzur ve barış ortamının korunmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Türkiye’de bu tür hadiselerin olmaması için gerekli tedbirlerin alınması bu olayların faillerinin bulunup en kısa zamanda adalete telim edilmesi gerekiyor. Bu ancak vicdanlardaki adalet duygusunu o zaman karşılamış olacak." ifadelerini kullandı.