CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, saldırının arkasındaki güçlerin bir an önce bulunmasını istedi. Faillerin bulunmaması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyelerinin bunun altında kalacağını söyledi.

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz'ın (19) cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Dün Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenler arasında bulunan Ali Deniz Uzatmaz’ın cenazesi, Mersin'de yaşayan ailesi tarafından teslim alınarak memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine getirildi. Ogün ve Nebahat Uzatmaz çiftinin en büyük oğlu olan Ali Deniz Uzatmaz için ilçeye bağlı Narlı Mahallesi'ndeki cemevinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Uzatmaz'ın ailesi ve vatandaş katıldı. Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Uzatmaz’ın naaşı mahalleye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Osmandede Mahallesi'ne götürülerek buradaki mezarlıkta toprağa verildi.

ÜNİVERSİTEYE YENİ KAYIT YAPMIŞTI

Saldırıdan önce Ali Deniz Uzatmaz'ın bu yıl Mersin Üniversitesi Elektrik bölümünü kazandığı ve okula ek kontenjandan yeni kayıt yaptırdığı öğrenildi. Tören öncesi tabutun başına gelen Uzatmaz’ın annesi Nebahat, babası Ogün ile kardeşi Umut uzun süre gözyaşı döktü. Yanındakilerin desteği ile ayakta duran acılı aile tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

“BU İŞİN FAİLLERİ BULUNMAZSA; BU HÜKÜMET BUNUN ALTINDA KALIR, TAYYİP ERDOĞAN BUNUN ALTINDA KALIR, DAVUTOĞLU BUNUN ALTINDA KALIR”

Cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, saldırının arkasındaki güçlerin bir an önce bulunmasını istedi. Faillerin bulunmaması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyelerinin terör saldırısının altında kalacağını savunan Gökdağ: "Türkiye bunları hak etmiyor. Ülkemizi karanlık günlere taşımak isteyen şer güçleri maalesef iş başında. Gencecik bir kardeşimizi bugün barış yolunda toprağa verdik. İnadına barış diyeceğiz, biz barıştan, kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz, sevgiden vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi karanlık günlere götürmek isteyenlerin provokasyonlarına da gelmeyeceğiz. Bunlar bizim daha önceden sahneye konan oyunlar. Biz bu oyunları gördük. Biz bütün halkımıza buradan sağduyuya davet ediyoruz. Ülkeyi götürmek istedikleri noktaya hizmet etmeyeceğiz. Biz sevgi bağımızı, kardeşlik bağımızı daha da güçlendireceğiz. Hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir saray bu gencecik insanların tırnağına değmez. O nedenle herkes aklını başına alsın, bu ülkeyi kendilerine teslim etmeyeceğimizi de çok iyi bilsinler. Her şey manidar tabi, şimdi bugünden bir şey söylemek doğru değil, araştırılsın bu işin failleri bulunsun. Eğer bu işin failleri bulunmazsa; bu hükümet bunun altında kalır, Tayyip Erdoğan bunun altında kalır, Davutoğlu bunun altında kalır. Bir an önce bu işin faillerini, arkasındaki güçleri bulmaları gerekiyor. Eğer bulmuyorlarsa her şeye hakim olan, bizim iznimiz olmadan sinek uçmaz diyen bir devlet anlayışında eğer böyle büyük bir olayın, böyle bir katliamın failleri bulunuyorsa bunun herkes kendi kendine sorması gerekir ve altında kalırlar bunun." diye konuştu.

"BİZE ULAŞAN BİLGİLERE GÖRE 128 YOLDAŞIMIZI KAYBETTİK"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise kendilerine ulaşan bilgilere göre bombalı saldırıda 128 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 400 kişinin ise yaralı olduğunu öne sürdü.

Bombanın barışa atıldığını ifade eden Toğrul şöyle konuştu: "Ankara’da patlatılan bombalardan, şu ana kadar bize ulaşan bilgilere göre, 128 yoldaşımızı kaybettik. 400 civarında da yaralımız var. Bu bomba nasıl patlatıldı, bunu özellikle görmemiz gerek. Bu biliyorsunuz şiarı barış hemen şimdi olan insanların Ankara’da barışı haykırmak için gittiği bir guruptu. İnsanlarımızı maalesef orada bombalarla parçalandılar. Bu bombalar barışa atılan bombalardı. Çünkü bugün KCK başkanlık divanı bugün barışı tek taraflı da olsa bir ateşkes ilanı yapacağını duyurmuştu. Nitekim dün yaptı. Barış çağrısına bile kulaklarını tıkayan, bunu bile görmezlikten gelen bu anlayışı lanetliyoruz. Biz Türkiye’de egemenlere rağmen barışı inadına savunacağız, inadına barış diyeceğiz, inadına demokrasi diyeceğiz, inadına kardeşlik diyeceğiz. Bu aynı zamanda Türkiye’de halkların kardeşleşmesinin, halkların buluşmasının ortasına atılmış bir bombadır. Nasıl ki daha önce Suruç’ta yaptılarsa, nasıl ki daha önce Diyarbakır’da İstasyon Meydanı'nda bombaları patlattılarsa maalesef tek başına iktidar olmak için, gözü kararmış, gözü dönmüş bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidar aklını başına almak zorunda, bu halkların artık, Türkiye halklarının zalimane tutumu karşısında diz çökmeyeceğini görmek durumundadır. Biz diz çökmeyeceğiz, direneceğiz. Biz onların zulmüne karşı asla boyun eğmeyeceğiz."

“MİT; CHP’Lİ, HDP’Lİ, MHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİ TAKİP ETMEYİ BIRAKSIN”

RTÜK eski üyesi ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç da MİT binasına 5 dakika mesafede 2 bomba patlatıldığını belirterek saldırıda istihbarat ve güvenlik zafiyeti olduğunu savundu. MİT’in CHP’li, HDP’li ve MHP’li milletvekillerini takip etmeyi bırakmasını isteyen Öztunç, "Gencecik bir çocuğu bugün toprağa verdik. İstihbarat zafiyeti var mı yok mu, güvenlik zafiyeti var mı yok mu? Yüzde 100 istihbarat zafiyeti de var, güvenlik zafiyeti de var. Milli İstihbarat Teşkilatı ne işe yarar? Milli İstihbarat Teşkilatı'na 5 dakika mesafede 2 tane bomba patlıyor. MİT, CHP’li, HDP’li, MHP’li milletvekillerini takip etmeyi bıraksın, bunların peşine düşsün. Milli İstihbarat Teşkilatı, siyasileri takip edeceğine birilerinin emriyle, bu tip patlamaları yapan teröristleri takip etsin. İki bomba patlıyor, bakan da çıkmış dün televizyonda sırıtıyor, ayıptır, ayıp." açıklamasında bulundu.