Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri, lösemili çocuklar için farkındalık amacıyla sahil bandında 'Balon Şenliği' düzenledi.

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi uygulamaları kapsamında, lösemili çocuklara dikkat çekmeleri amacıyla amfi tiyatroda 'Balon Şenliği' düzenledi. Şenliğe, fakülte öğrencilerinin yanı sıra kreş öğrencileri ve anneleri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesinde açıklamada bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bahar Güner, projenin amacının lösemili çocukları halka anlatmak olduğunu söyledi.

Güner, konuşmasında, "Okul öncesi öğrencileri ile birlikte bugün lösemili çocuklar için bir farkındalık yaratma adına topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamından projemizi gerçekleştiriyoruz. Bir çok proje gerçekleştirdik. Bu proje, gerçekleştirdiğimiz projelerden bir tanesi. Çocuklar asıl amacımız. Onlar için iyi bir gelecek ya da yüzlerinde küçük bir gülümseme görmek adına bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de lösemili çocuklara destek olmak, lösemi aslında nedir, çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz. Ya da bunun farkındalığını nasıl bilebiliriz? Ne gibi belirtileri olabilir? Bunlar adına ve toplumu bilinçlendirmek adına bugün burada toplandık." dedi.

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinden Mukadder Nisa Ergül ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada LÖSEV'i tanıtacak bahar şenliği düzenledik. Ereğli halkını ve çeşitli anaokulu öğrencilerini davet ettik. Etkinlik süresince gerek belediyeden gerek Beşiktaş Taraftarları Derneği'nden, çeşitli esnaflarımızdan yardımlar topladık. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi. Yapılan konuşmaların ardından fakülte öğrencileri minik kardeşleri ile güzel etkinliklerle programa devam etti.