Farklı din, dil, ırk ve renkteki kadınlar yemek yarışmasında buluştu. Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM), 25 farklı ülkeden kadını yemek yarışmasında buluşturdu. Kaybedeni olmayan yemek yarışmasında yerli ve yabancı kadınlar ülkelerinin ve yaşadıkları şehrin en güzel lezzetleri ile adeta kıyasıya yarıştı.

‘Kültürler Buluşuyor Yemekler Yarışıyor’ sloganıyla AKDİM Uluslararası Yemek Yarışması’nın ilki merkezin arka bahçesinde yapıldı. Rusya, Ukrayna, Bosna Hersek, Gana, Moritanya, Azerbeycan, Özbekistan, Almanya, Amerika, Türkiye gibi 25 farklı ülkeden kadın AKDİM’in düzenlediği yemek yarışması için bir araya geldi. Evlerinde hazırladıkları birbirinden farklı ve tatlardaki lezzetleri jüriye sunan yerli ve yabancı AKDİM gönüllüleri kaybedeni olmayan yarışma ile kaynaştı.

İngilizce, Almanca ve Türkçe sunumlarla gerçekleştirilen yarışmada Laz Böreği ile Özgü Ülker birinci, Rusya’dan Napolyon isimli yemekle Lena Gorbatiuk ikinci, Çin Makarnası ile Mine Toprak ise üçüncü oldu. Gana’lı yarışmacı Hamdiatu Türkmen ise yaptığı tatlı ve tuzlu cipsle jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada derece elde edenlere mutfak araç gereçleri takdim edildi.

Organizasyon hakkında bilgi veren AKDİM Genel Sekreteri Uğur Kepir, 25 farklı ülkeden insanların kendi kültürlerini yansıtan yemeklerle yarışmaya katıldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bizim amacımız yarışmak ama bizim yarışmamızda herkes kazanıyor. Burada herkes yeni yeni dostluklar ediniyor. Birlik ve beraberliğimizi artırmak için farklı kültürleri bir araya getiriyoruz. Bu yıl ilk kez düzenledik ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl programımıza yemekleriyle tanınan ve ekranların sevilen yüzü Oktay Usta’yı da davet edeceğiz. Şimdiden Allah nasip ederse sözünü aldık.”

Uzun yıllar önce Rusya’dan gelip Antalya’da yaşamaya başlayan Luba Karaca, dünyanın 25 ülkesinden gelen insanlarla tanışıp, dostluk kurma imkanı sağladığı için AKDİM’e teşekkür etti. Karaca, ayrıca AKDİM’in ikinci evi olduğunu dile getirdi. Ganalı Hamdiatu Türkmen, ise AKDİM sayesinde değişik kültürleri tanımak için tüm dünyayı gezmeye gereke kalmadığını çünkü AKDİM sayesinde farklı kültürden insanları tanıyıp, hoşgörü içinde yaşayabildiklerini söyledi.