Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekilliği adaylığı tekliflerinden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederken, Saadet Partisi'ne ise sitemde bulundu.

Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimleri, milletimiz, İslam alemi ve elbette ki Milli Görüş camiamız açısından büyük önem arzetmektedir. Milli Görüş'ün etkili bir grupla Meclis'te temsil edilmesi artık çok gerekli bir hal almıştır.

Bu seçimlerle ilgili olarak Sn. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir sayın bakanımız aracılığıyla bizlerin kendi listelerinden aday olmamızı teklif etmişlerdir. Ayrıca; MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli de bir yardımcısını görevlendirerek listelerinden aday olmamızın kendilerini memnun edeceğini ifade etmişlerdir.

Sn. Başbakan Davutoğlu ve Sn. Bahçeli’ye bu nazik davetlerinden, ilgi ve teveccühlerinden dolayı gerek şahsım ve gerekse bizimle birlikte hareket etmekte olan tüm Milli Görüş camiası adına en samimi duygularla teşekkürlerimizi arz etmeyi bir görev sayıyoruz.

Bu süreçte; ayrıca birlikte olduğumuz Milli Görüşçü kardeşlerimizle birlikte 'Yeniden Milli Görüş Hareketi' adı altında tüm seçim çevrelerinde bağımsız adaylarla seçime girme görüşü istikametinde ciddi istişareler ve çalışmalar yapılmıştır.

Saadet Partisi Genel Merkez yönetimi, seçimlerde birlikte çalışmamız veya listelerinden aday olmamız gibi herhangi bir teklifte bulunmamıştır. Ayrıca kendilerine ilettiğimiz Saadet Partisi destekli bağımsız aday olmamız şeklindeki teklifimiz de yine Saadet Partisi yönetimi tarafından kabul görmemiştir.

Değerlendirilen tüm alternatifler ve teklifler Milli Görüş zihniyetinin Meclis'te etkili bir grup halinde temsil edilmesini kuvvetli bir ihtimal olarak ortaya koymamıştır.

Bundan dolayı yaptığımız kapsamlı istişarelerden sonra varılan sonuca göre, yalnızca bizim veya bizimle birlikte olan birkaç kişinin milletvekili olması yerine Meclis dışında da olsa bu dönemde Türkiye'nin ve İslam aleminin sorunlarını gerçek manada çözüme kavuşturacak çalışmaları yapmanın daha uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Hali hazırda başlatmış olduğumuz ve bugüne kadar önemli mesafe aldığımız çalışmalar, şahsımızın veya birkaç arkadaşımızın milletvekili statüsü kazanması için değil, Milli Görüş projelerinin yeniden çalışılması, güncellenmesi, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa etkili biçimde tebliğ edilebilmesi içindir.

Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya doğrultusunda Milli Görüş istikametinde yapacağımız çalışmalar bu dönemde meclis dışında devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr.Fatih Erbakan