Merter Fatih Koleji’ne çevik kuvvet polisleri eşliğinde gelen belediye ekipleri okulda yıkım yapmak istedi. Olayı duyarak okula gelen veliler, görevlilere tepki gösterdi. Kısa süren gerginliğin ardından polis ve belediye ekipleri okul önünden ayrıldı.

Merter’de bulunan Fatih Kolejine sabah saatlerinde çevik kuvvet ve sivil polisler eşliğinde gelen Güngören Belediyesi ekipleri, okul binalarını birbirine bağlayan geçidi yıkmak istedi. Planda olmadığı öne sürülen geçidi yıkmak için gelen belediye ekiplerine veliler tepki gösterdi. Çevik kuvvet polislerinin silahlı bir şekilde okul önünde beklediğini gören veliler, “Silahlarla kimi koruyorsunuz? Burada çocuklar var, bu silahlarla kimi koruyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

Okul avukatı Coşkun Yorulmaz, yapılacak işlemin hukuksuz olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Güngören Belediyesi ekipleri bu sabah iki binayı birbirine bağlayan geçidi yıkmak için geldiler. Kendilerine kararları görmek istediğimizi söyledik. Bize gösterilen karar bir encümen kararıdır. Okula kararla ilgili bir tebliğ yapılmadığı için tebliğin kime yapıldığını sorduk. Görevlilerin beyanına göre mal sahibi olan kişinin iş yerindeki garsona 3 gün önce tebligat yapılmış. Hiçbir şekilde haber vermeden buraya vinçlerle gelerek yıkım yapmak istediler. Bu çocukların ruhsal ve bedensel sağlıklarını garanti edemeyeceklerini söyledik.”

Tespit amacıyla okula girmek isteyen görevlilere avukatlar kimliklerini görmek istediğini söyledi. Kimlik göstermek istemeyen görevliler daha sonra okuldan uzaklaştı. Bir süre sonra polis ve belediye ekipleri de okul önünden ayrıldı.