Paylaşmaya Değer Fikirler’in farklı konuşmacılar tarafından dile getirildiği 'TEDx' konferansı Bahçelievler Safiye Sultan Fatih Koleji’nde yapıldı. Kolej tarafında ilk defa düzenlenen konferansa gazeteci, politikacı, işadamı, öğretmen ve öğrencilerden oluşan seçkin bir davetli kitlesi katıldı.

İsmini geleceği şekillendirmede önemli etkisi olan TEDx (Teknoloji, Eğlence, Tasarım) konferansına, gazeteci Seval Kabaş, gazeteci Pelin Batu, AP ve Avrupa Parlamentosu (AP) eski Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eş başkanı Joost Lagendijk gibi isimler iştirak etti. Konferans sonunda konuşmacılara günün anısın plaket verildi.

Konferans organizatörü okulun İngilizce Bölüm başkanı Hafza Girdap, ilk defa düzenledikleri konferansın bundan bir buçuk ay önce lisansının alındığını söyledi. Girdap bundan böyle de yılda bir yapılacak konferansa ev sahipliği yapma adına müracaatlarını yapacaklarını söyledi.

TEDx ‘paylaşmaya değer fikirlerin’ dile getirildiği bir program. TED, ‘Paylaşmaya Değer Fikirler’ anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i hayat geçirdi. TEDx ismindeki ‘x’ bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmekte.