Fatih'te 3 katlı tarihi binada çıkan yangında alevler arasında kalan vatandaşları mahalle sakinleri kurtardı. Yangında 1 kişi ağır yaralandı.

Yangın, saat 03.30 sıralarında, Balat Mahallesi Mesnevihane Sokak'ta bulunan 3 katlı ahşap ve beton karışımı tarihi bir binada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında bütün bina kısa sürede alevlere teslim oldu. Binada bulunan vatandaşlar, mahalle sakinlerinin yardımıyla alevlerin arasından çıkarıldı. Üst katlarda kalan ve içlerinde çocukların da olduğu 3 kişi çatı katından başka binaya alınarak kurtarıldı.

Alt katlarda kalan 1 kişi ise mahalle sakinlerinin çabasıyla demir parmaklıklar kırılarak binadan çıkarıldı. Yaralı şahıs sokakta bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre itfaiye ekipleri yangına müdahalede geç kaldı. Yerde yatan yaralı şahıs, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yangın nedeniyle büyük panik yaşandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için uzun süre çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri yangının başka binalara sirayet etmemesi için yoğun çaba gösterdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla söndürülen yangının ardından 3 katlı tarihi binadan geriye enkaz kaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.