Fatih Üniversitesi Politika Kulübü ev sahipliğinde bu yıl 5.'si düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (BM) Konferansı başladı. Konferansa değişik milletlere mensup delegeler katılıyor. Dünyadaki en büyük entelektüel öğrenci etkinliklerinden biri olan konferans 26 Nisan’a kadar devam edecek.

Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü’nde gerçekleştirilen Fatih Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler (FUMUN) Konferansı’nın açılışına eski siyasetçi ve milletvekili Emre Kocaoğlu, Alman Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Peter Kettner, Yunanistan Radikal Sol Koalisyonu Syriza Milletvekili Dimitri Tsoukalas’ın yanı sıra pek çok akademisyen ve alanında uzman konuşmacı katılıyor.

Konferansın ilk konuşmacısı Alman Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Peter Kettner, dostluk ve ülkeler işbirliğinde barış ve iletişimin gerekli olduğunu söyledi. Bu bağlamda Fatih Üniversitesi’nin bu çalışmasını anlamlı bulduğunu ifade eden Kettner, başarı için barışın şart olduğunu dile getirdi.

Eski siyasetçi ve milletvekili Emre Kocaoğlu ise ülkeler arası yakınlaşmada ve birbirlerini anlamada diyalog ve iletişimin önemli olduğunu ve dünya ülkelerinin şimdilik bu sorunu yaşadıklarına dikkat çekti.

Konferansa Yunanistan’dan katılan Radikal Sol Koalisyonu Syriza Milletvekili Dimitri Tsoukalas da dünya genelinde birçok yerde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle çıkan savaşlarda insanların mağdur olduklarını vurguladı. Tsoukalas, tarihten gelen Türk-Yunan anlaşmazlığının ise bundan sonra dostane devam etmesi temennisinde bulundu.

Fatih Üniversitesi Politika Kulübü Başkanı Damla Uzunaslan ise“ Biz bu programla geleceğin diplomatları yani başbakanları hatta cumhurbaşkanları olarak burada dünya sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz.” dedi. Fatih Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı (FUMUN) Birleşmiş Milletler (BM) simülasyonu altında öğrencilerin bir araya gelerek, Birleşmiş Milletler resmi prosedürlerine uygun şekilde toplantılar gerçekleştirmelerini hedefliyor.