Kan bağışı konusunda duyarlılık oluşturmak isteyen Fatih Üniversitesi öğrencileri, vakıf üniversiteleri arasında bir ilke imza atarak yaklaşık bin 500 ünite kan bağışı hedefiyle kampanya başlattı. Kızılay'ın desteği ile üniversitede yapılan kampanyaya katılan öğrenciler, hayatların kurtarılmasına vesile olabileceklerini belirterek duydukları mutluluğu dile getirdi. Kan verenler arasında çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci olması da dikkat çekti.

Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi'ndeki öğrenciler, kan bağışı konusunda toplumsal bilincin artırılması için özel bir kampanya başlattı. Üniversite bünyesindeki arkadaşlarına ulaşarak 14-16 Nisan tarihlerini kapsayan kan verme kampanyası hakkında bilgi verdi. Kızılay Başakşehir Kan Bağış Merkezi yetkilileri ile de temasa geçen öğrenciler kampanya için destek istedi.

Kan merkezi yetkilileri başta Opr. Dr. Esat Taylan Uğurlu olmak üzere oluşturulan ekiple Fatih Üniversitesi kampüsünde 6 çadır kurdu. Öğrenci kulüplerinin de projeye dahil olmasıyla birlikte bütün üniversite genelinde bilgilendirme yapıldı. Kampanyadan haberdar olan öğrenciler kan bağışı için Kızılay çadırlarına akın etti. Aralarında yabancı ülkelerden gelen çok sayıda öğrencinin de bulunduğu bağışçılar bağış merkezinin önünde sıraya girdi.

Arkadaşlarını kampanyaya yönlendirmek ve bu konuda yapılacak bağışların artırılmasını sağlamak için çalıştıkların belirten Fatih Üniversitesi Kızılay Gönüllüleri Lideri Taha Özbekli, bir kan bağışının 3 kişiyi kurtarabileceğini öğrendikten sonra harekete geçtiklerini söyledi. 3 gün devam edecek kampanyada ilk gün 220 kan bağışı yapıldığını belirten Özbekli, "Vakıf üniversiteleri arasında bu bir ilk oldu. İnşallah büyük sayılara ulaşacağız." dedi.

'2 MİLYON KANA İHTİYACIMIZ VAR'

Başakşehir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Opr. Dr. Esat Taylan Uğurlu ise, bu tip kampanyaların kana olan ihtiyacın karşılanmasında önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek örnek teşkil ettiğini anlattı. Uğurlu, "Kan tedarikinde sorunlar yaşıyoruz. Bu tip organizasyonlara ihtiyacımız var. Güvenli kanı ihtiyacı olanlara daha rahat ulaştırabiliyoruz. Buradan alacağımız kanlar depolarımızın dolmasına ve daha sonra insanlara rahatlıkla kan ulaştırmamıza vesile oluyor. Yıllık 2 milyonun üzerinde ihtiyacımız var. Geçen sene bunun 1 milyon 800 binini karşıladık. Bu sene de bu hedefe ulaşmayı umuyoruz. Türkiye genelinde büyük çalışmalarımız var. İnşallah ihtiyaç duyulan miktarı karşılayacağız." şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılan yerli ve yabancı öğrenciler de kan bağışından duydukları mutluluğu dile getirdi. Kazakistan, Nijerya ve Çad'dan gelen öğrenciler yaptıkları kan bağışı ile hayatların kurtulabileceği bilincinde olduklarını ifade etti. Nijeryalı öğrenci Muhammed Nuh, "1 yıldır Türkiye'deyim, bence çok büyük bir iş. Çünkü hastanelerde arkadaşlarımız var. Kan vermezsek belki de ölecekler. O yüzden de her zaman kendimizi değil diğer insanları da düşünmemiz lazım." diye konuştu.

İkinci gün itibariyle yaklaşık 500 bağışçıya ulaşan kampanyada bu sayının bin kişiye ulaşması hedefleniyor.