Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki gösteren Ordu'nun Fatsa ilçesinde vatandaşlardan kimisi yeni hesap açtırdı, kimisi de altınını, harçlığını yatırdı. Bu arada banka önüne gelenlerden "Paramız yok ama çalışanlarına destek için geldim." diyenler de oldu.

Bank Asya’ya destek için gelen Zübeyde Kuru, "Batırılmak istenen bankaya destek için buradayız. Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı var. Biz Allah’a dayandık. Allah’ın izni ile dimdik ayaktayız." diyerek duygularını dile getirdi.

Esnaf Kazım Kızıllık da hesabı olan Bank Asya'ya destek için geldiğini belirterek, "Fatsa’da inşaat işleri ile uğraşıyorum. İnşaat kalfasıyım. Bu insanları 20 senedir tanıyorum. Bu arkadaşların her birisi bir dosttur. Samimi dosttan kimseye zarar gelmez. İnsan dostuna da böyle zulüm yapmaz. Kardeş kardeşe böyle zulüm yapmaz." Diyerek tepkisini dile getirdi. Kızıllık, "Ne ağlarsın benim zülfü siyahım" türküsünü söyleyerek tepkisini türküler ile dile getirdi.

Ellerinde Türk bayrağı ile Bank Asya’ya desteğe gelenler, 'Ceplerimizi sıfırlamaya geldik', 'Milletin parası batmaz', 'Bank Asya, çekmeye değil yatırmaya geldik', 'Bank Asya seninleyiz' ve 'Korkmuyoruz, yatırıyoruz' yazılı dövizler ile tepkilerini gösterdi.

Diğer taraftan Bank Asya çalışanları ise müşterilerine çay, kolonya ve lokum gibi ikramlarda bulundu.