Kütahya’nın Simav ilçesine 45 km. mesafedeki Dağardı köyünde öğretmenlik yapan 63 yaşındaki Kıymet Erpay, her gün bıkıp usanmadan gidip geliyor. Bazı öğretmenlerin, yollar çok virajlı ve dik olduğundan dolayı gelmek istemediğini belirten Erpay, “Öğrencilerimi çok seviyorum. Onlara bir şeyler anlatmak, öğretmek beni çok sağlıklı yapıyor. Okuluma ve öğrencilerime eğitimi hiç aksatmadım. Kışların zor şartlarında bile öğrencilerime geldim. 43 yıllık öğretmenlik hayatımda, sadece eşim vefat ettiği zaman üç günlük rapor aldım. Onun haricinde öğrencilerimin derslerini hiç aksatmadım.” dedi.

Simav’da, 1969 yılında Boğazköy okulunda göreve başladığı belirten Kıymet Erpay, “22 yıl Simav’da çalıştıktan sonra 6 yıl Bursa merkezde öğretmenlik yaptım. Bursa’dan sonra 16 yıl Kütahya merkezde çalıştım. Kütahya’dan sonra 3 yıl da Eskişehir merkezde çalıştım. Puanım yüksek olduğundan dolayı hep merkezlerde çalıştım. Simav’ın Dağardı köyüne isteyerek geldim.” şeklinde konuştu. Bir öğretmenin merkez, köy veya eksiği olan okul, çok uzak okul diye bir mazereti olmadığını söyleyen Erpay, “Okuluma severek geliyorum. Öğrencilerim pırıl pırıl, zekiler, çalışkanlar. Çok memnunum ve iyi ki öğretmen olmuşum. Dünyaya bir daha gelsem yine öğretmen olurum.” dedi.

Emekliliğe iki yılı kaldığını belirterek, "Emekli olduktan sonra zaten resmi bir okulda çalışma olanağım yok. Özel okullarda da çalışmak istemem, oralarda gençler çalışsın. Fahri olarak, gönüllü olarak çalışmak isterim. Ben 1. sınıflarda uzmanım. Benim öğrencilerimin dokuzu Esenbağ köyünden, beşi de Şenköy’den geliyor. O köylerde okul olmadığından dolayı öğrencilerimle çok yoğun çalıştık ve başarıyı yakaladık. Deneme sınavlarında öğrencilerimden devamlı birincilik geliyor. Onun için eğitim öğretime devam etmek istiyorum.” dedi.

Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Kıymet Öğretmen, “Çocukları çok seviyorum. Öğretmeyi çok seviyorum. Bu şekilde olmak bana enerji veriyor. Bana herkes kızıyor, 'Dağardı köyü 45 km., nasıl gidiyorsun, nasıl geliyorsun?' diye ama ben hiç bıkmadım. Öğrencilerimle birlikte olmak beni çok mutlu ediyor. İnsan mesleğinden usanmaz ve bıkmaz ki.” dedi. Bu arada öğrencilerinin, kendisi için bir şiir yazdığını da duygulanarak anlattı.