Zonguldak'ta mum ışığında ders çalışmasıyla gündeme gelen şeker hastası Buse Nur'a (8) bir hayırsever şeker pompası temin etti. Bir işadamı da, aileyi arayarak "Ben yaşadığım sürece Buse'nin bütün okul masrafları bana ait" müjdesini verdi.
Küçük Buse Nur, "Şeker pompasını taktırdık, şekerim düzenli gitmeye başladı. Dışarı çıkıp her istediğimi yiyebiliyorum, oynayabiliyorum" derken, anne Aysel Turan(42) ise kendisi için en mutlu Anneler Günü'nün bu yıl olduğunu belirterek, hayırseverlere bol bol dua ediyor.

Tepebaşı Mahallesi'nde oturan kalebodur ustası Mustafa Turan(45) ve konuşma engelli ve kısmi felçli eşi Aysel Turan(42) ile 8 yaşındaki Buse Nur, yıllar sonra Anneler Günü'nü mutlu geçirdi. 2 yıl önce şeker hastalığına yakalanan Buse Nur, sürekli insülin iğnesi yediği için ve hastanelere gidip gelirken yaşadıkları maddi zorluk sebebiyle ailenin elektrikleri kesilmiş, Buse Nur mum ışığında ders çalışmak zorunda kalmıştı.

İlkokul 3. sınıfa giden Buse Nur'un dramını basında gören İzmir, Almanya, İstanbul ve Ankara'dan arayan hayırsever işadamları, Turan ailesine sahip çıktı. En son İstanbul'dan arayan tekstilci bir işadamı, aileyi arayarak "Ben yaşadığım sürece Buse'nin bütün okul masrafları bana ait" dedi. Bunun karşılığında aileden sadece dua etmelerini istedi.

Yapılan desteklerle 5 bin 500 lira değerindeki 'şeker pompası' cihazını temin eden aile Düzce Tıp Fakültesi'nde cihazı Buse'nin vücuduna monte etti. Bu cihaz sayesinde iğne yemek zorunda kalmadığı için normal çocuklar gibi istediğini yiyip içebilir duruma gelen Buse Nur'un sağlığı, aileyi sevince boğdu.

Sağlığına kavuşan Küçük Buse Nur, "Şeker pompasını taktırdık, şekerim düzenli gitmeye başladı. Dışarı çıkıp her istediğimi yiyebiliyorum, oynayabiliyorum" dedi. Buse Nur, 'büyüyünce ne olmak istiyorsun' sorusuna ise "Doktor olmak istiyorum. Çünkü hastaları iyileştirmek için. Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun" ifadesini kulandı.

FELÇLİ ANNE DUYGULARINI GÜÇLÜKLE İFADE ETTİ: BANA EN BÜYÜK HEDİYEYİ VERDİLER

Şeker pompasının kendileri için en güzel Anneler Günü hediyesi olduğunu anlatmaya çalışan anne Aysel Turan, mutluluğunu güçlükle dile getirdi. Kısmi felç nedeniyle konuşma engelli olan anne Aysel Turan, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. Anneler Günü mutlu geçti. Hayırseverlerden Allah razı olsun, tuttuğu altın olsun. Mutluyum, huzurluyum. Bana en büyük hediyeyi verdiler." dedi.

Kalebodur ustası Mustafa Turan ise "Kızımın şeker hastalığıyla ilgili haberden dolayı yardımlar geldi. Şeker pompası takılarak kızım sağlığına kavuştu. İstediğini yiyip istediği gibi oynayabiliyor. Anneler Günü dolayısıyla kızımız sağlığına kavuştuğu için en güzel hediye oldu bizim için. Kızımın okul masraflarını da İstanbul'da bir işadamı karşılayacağını söyledi. Yaz tatilinde bizi yanına bekliyor. Cihan Haber Ajansı'nın yapmış olduğu haberden dolayı durumumuzu öğrenip bize ulaştılar. Şu an gerçekten çok mutluyuz biz. Kızımızın şekeri çok düzenli." şeklinde konuştu.

Eşinin de beyninde pıhtı atması sonucu kısmi felçli ve konuşma engelli olduğunu anlatan Turan, sözlerine şöyle devam etti: "Eşim gördüğünüz gibi bizim yardımımızla konuşabiliyor. Çok mutlu oldu. Sürekli iş adamlarına dua ediyor. Kızım şeker pompasını çok rahat kullanarak sağlıklı yaşıyor. 2 yıldır kızımızın acılarına anne ve baba olarak katlanmak gerçekten çok zordu. Ayrıca Düzce Diyabetliler Derneği Başkanı İlknur Arslanoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Onların yönlendirmesiyle bu şeker pompasından haberdar olduk. Kızımızın kolları ve karnı devamlı delindiği için morarıyordu, çok acılar çekiyordu. Çoğu diyabetli bunu bilmiyor. Bu cihaz sayesinde hastalığının olup olmadığı bile belli değil. Eşim de hasta olduğu için kızımıza ben bakıyorum. Şu an çok mutluyuz. Bu cihaz yardımseverlerin bize anneler gününde vermiş olduğu en büyük hediye. Hayattan başka birşey istemiyoruz. Yeter ki kızımız sağlıklı olsun. 2 yıldan sonra onun da yüzü gülüyor."

MUM IŞIĞINDA DERS ÇALIŞMIŞTI

Zonguldak’ta geçtiğimiz ocak ayında, kalebodur ustası Mustafa Turan(45), kanser tedavisi sırasında kısmi felç olan yüzde 91 engelli eşi Aysel Turan'ın(42) yanı sıra şeker hastalığına yakalanan 8 yaşındaki kızı Buse Nur'un tedavisi yüzünden elektrik borçlarını ödeyememişti. Buse Nur, hastalığının yanı sıra mum ışığında ders çalışmak zorunda kalmıştı. Eşinin rahatsızlığı nedeniyle kızının insülin takibi için işse gidemez olan Turan, mağdur olmuştu.