Olay, geçtiğimiz hafta Yeni Mahalle Mimar Sinan Caddesi 14 numarada bulunan apartmanın 5. katında meydana geldi. 25 yıl önce Kartal Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve görevi sırasında trafik kazası geçirerek vücudunun yüzde 96'sı felç olan Mehmet Batmaz (52), o günden bu yana hayatını sandalyeye mahkum olarak sürdürmeye başladı. Vücudunun hiçbir yerini kımıldatamayan Batmaz, tekerlekli sandalyeden kalkabilme umuduyla o günden bu yana İngiltere'de tedavi olup ayağa kalkacağı umuduyla yaklaşık 200 bin TL biriktirdi. Batmaz, kendi başına bankaya gidemediği için birikimlerini evinin yatak odasına yerleştirdiği yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki çelik kasada muhafaza etti. 

Geçtiğimiz hafta aniden rahatsızlanan Batmaz, yakınları tarafından acil olarak hastaneye götürüldü. Saat 15.00 sıralarında evden ayrılan aile, 17.00 sıralarında tedavisi tamamlanan Mehmet Batmaz ile birlikte tekrar eve döndü. Ancak aile bireyleri gördükleri manzara karşısında gözlerine inanamadı. Eve gelen hırsızların daire girişindeki çelik kapı ile yatak odasının kapısını kırarak çelik kasayı görünce durumu polise bildirdi. Evde inceleme yapan polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Olaydan 2 gün sonra Maltepe'de ormanlık alanda polis tarafından bulunan çelik kasanın zorlanarak açıldığını içerisindeki paraların alındığı belirlendi. 

”˜TEDAVİ PARAM YOK ARTIK!'

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mehmet Batmaz, çalınan paranın 25 yıldan bu yana tekrar ayağa kalkabilme umuduyla tedavi için biriktirdiği para olduğunu belirtti. Batmaz, “O gün saat 15.00 saralarında aniden rahatsızlandığım için beni acil olarak hastaneye götürdüler. Tedavimim tamamlanmasının ardından saat 17.00 sıralarında tekrar eve geldik. Çelik kapının ve yatak odasının kapısının kırılarak yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki çelik kasanın götürülmüş olduğunu gördüm. O kasayı 5. kattan gündüz saatlerinde ve bu kadar işlek olan bir yerden nasıl götürdüler bilemiyorum. Çalınan 200 bin TL parayı 25 yıldan bu yana tekrar ayağa kalkabilmek umuduyla yurt dışında gerçekleştirilecek tedavi için biriktiriyordum. Ayağa kalkabileceğime hala inanıyorum ama bunun için gerekli olan tedavi param yok artık. Devlet büyüklerimden bu işin üzerine gidilmesini ve faillerin kısa sürede yakalanması için yardımcı olmalarını istiyorum. Bu kadar süre geçti, kasayı buldular ama zanlılar ve para ortada yok.” ifadelerini kullandı.

”˜BABAMIN AYAĞA KALKMA UMUDUNU ÇALDILAR'

Mehmet Batmaz'ın oğlu Bünyamin Batmaz da, olaydan 2 gün sonra kasanın polis tarafından Maltepe'de ormanlık alanda boşaltılmış olarak bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Olayın üzerinden 11 gün geçti, bu zaman zarfında hiçbir bilgi alamadık. Emniyet yetkilileri bize hiçbir bilgi vermediler. Babam 25 yıldır engelli, omurilik felçlisi olduğu için tekerlekli sandalyede yaşıyor. Çalınan para kendisinin 25 yıllık emeğiydi, tedavi masrafları için biriktirdiği paraydı. Bu para onun hastalığı için ayrılmış bir paraydı. Kendisi bankalara gidip gelemediği için ziynet eşyası olarak kasada topluyordu parayı. Bu para ile birlikte babamın 25 yıllık emeği de gitti. Kendisinin ayağa kalkma umudu vardı, bu umutla yaşayan bir insandı. Biz emniyet yetkililerine de bildirdik ama kendileri olayın üzerine tam duramadılar, herhangi bir bilgi de bize vermediler. Bunun için devletimize, bütün yetkililere, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bu olayın üzerinde durmalarını istiyoruz.”