Fırat Eğitim Merkezi A.Ş., (FEM) İstanbul Valiliği önünde özel okullara ve dershanelere yönelik düzenlenen hukuksuz baskınları protesto ederek bir basın açıklaması yaptı. FEM adına açıklamayı yapan Avukat Fikri Yazıcı, dershanelerin faaliyetlerinin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen hukuksuz bir şekilde engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti. Yazıcı, “Bu hukuksuz uygulamalar yargı makamlarından döneceğine inanıyoruz. Dershaneler tüm bu hukuksuzluklara rağmen faaliyetlere devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında başarılarıyla tanınan özel okullara ve dershanelere yönelik yapılan sistematik baskınlar için Fırat Eğitim Merkezi A.Ş., İstanbul Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı. Kalabalık bir grubun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını yapan kurum avukatı Fikri Yazıcı, “Son dönemde sosyal medyada ve çeşitli basın organlarında İstanbul'da da dershanelere ve okullara yönelik baskın gerçekleşeceği söylentileri var. Biz de bilgi edinme kanunu çerçevesinde söz konusu haberlerin doğru olup olmadığına yönelik İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunduk.” dedi. Avukat Yazıcı başvuru dilekçesinde, “İstanbul Valiliği'nce herhangi bir soruşturma veya denetleme izninin verilip, verilmediği, izin verilmişse hangi kanuni kıstaslara göre böyle bir iznin verildiği, yıl içerisinde defalarca denetleme ve soruşturma geçiren FEM Dershaneleri‘nin bu incelemeler ve denetlemelerden başarıyla ve yüzünün akıyla çıkmasına rağmen, valilikçe ne sebeple tekrardan soruşturma veya denetleme izni verildiğinin?” sorulduğunu ifade etti.

TÜRKİYE'NİN HER İLİNDE YAPILAN HUKUKSUZ BASKINLARIN İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMİYORUZ

AYM'nin özgürlükçü kararına rağmen dershanelerin faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığına da değinen Fikri Yazıcı, söz konusu kurumların eğitim vermeye devam edeceğini söyledi. Yazıcı, “Bu hukuksuz uygulamalar yargı makamlarından döneceğine inanıyoruz. Dershaneler tüm bu hukuksuzluklara rağmen faaliyetlere devam edecektir. FEM Dershaneleri, sektörde hiçbir kuruma yapılmayan soruşturma ve denetlemelerle karşı karşıya. Bu minvalde birçok ilde yapılan ve hukuka aykırı olduğuna inandığımız denetim ve incelemelerin İstanbul'da da tekrarlanmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

Protestoya katılan bir dershane öğretmeni ise dershanelerine yapılan denetimlerin rutin denetim olmadığını belirtti. Yılda 3-4 sefer denetime maruz kaldıklarını söyleyen öğretmen, sosyal medyada çıkan 'dershanelere kilit vurulacak' açıklamalarının kendilerinden çok veliler ve öğrenciler için endişelendiklerini dile getirdi. Başka bir dershane öğretmeni ise “Daha önceki yıllarda da genel bir denetim yapıldı. Ancak böyle baskın havasında yapılmadı. Denetime gelen kişiler her geldiklerinde birşey bulamadan gitti ancak tekrar tekrar denetime geldiler.” dedi.