Anayasa Mahkemesi (AYM) dershanelerin okula dönüşmesini ve dönüşemeyen dershanelerin kapatılmasını düzenleyen kanunu iptal etmesinin ardından, FEM Dershaneleri Erzurum'da 3 şubesiyle hizmet verecek.

Dershanelerin kapatılmasının iptal edilmesi dershanecileri de sevindirdi. 'İptal' kararının Resmi Gazete'de yayımlanması ile dershanelerin 1 Eylül 2015'ten itibaren kapatılması ya da özel okula dönüştürülmesine ilişkin düzenlemeler ortadan kalkacak. Böylece, 1 Eylül 2015 itibarıyla kapanması öngörülen dershaneler eğitim hizmeti vermeye devam edebilecek.

FEM Dershaneleri Erzurum Genel Müdürü Mehmet Tahir Tekin, AYM'nin 'iptal' kararının ardından yüzlerce velinin çocuklarını dershaneye kayıt ettirmek için telefon ya da internet üzerinden kendilerine ulaştığını söyledi. Tekin, dershanelerin kapatılmayacak olmasının veliler kadar eğitim camiasını ve öğrencileri de rahatlattığını dile getirdi. FEM dershaneleri olarak Erzurum'da üç şube ile yeni sezonda hizmet vereceklerini belirten Tekin, "Biz bazı ruhsatlarımızı iptal ettirmedik. Üç eğitim şubemizle yeni dönemde yine dershane olarak hizmet sunacağız. İlköğretim ve lise kısımlarıyla dershanelerimiz yeni döneme hazır olacak. Üç şubemiz yeniden eğitim ve öğretime hazır durumda. 2 ortaokul, bir lise şubemizle SBS, LYS'ye toplamda 3 binamızda hizmet vereceğiz. Gerekli hazırlıklarımızı yeni dönem öncesinde tamamladık. Ön kayıtlara başladık. Halkımızın büyük teveccühü var." dedi.

EBEVEYNLER GÜVENİLİR KURUM İSTİYOR

Dershanelerin devlete vergi ödediğini, merdiven altı kurumlar olmadığına dikkat çeken Tekin, şöyle konuştu: "Dershaneler özel kurum. İnsanların tercihine bağlı ihtiyaçtan dolayı buralarda eğitim veriliyor. İnsanlar hür iradesine göre gidip devlete vergisi veren, merdiven altı olmayan bu kurumlara çocuklarını göndermek istiyor. Özel dersin saati 100 TL. Matematiğin ortalama ders saati toplam ücreti 5 bin TL, bir veli 5 dersten öğrencisine özel öğretmen tutmak istese bu rakam 25 bin TL'ye ulaşıyor. Fakir, gariban çocukların okuduğu dershanelerin ücretleri ise çok cüzi bir rakam. Ebeveynler çocuklarını güvenilir merdiven altı dershaneler yerine güvenilir eğitim kurumlarına göndermek istiyor."