Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS 2015) 2. maratonunda öğrenciler, fen bilimlerinden ter döktü. Sınavdan çıkan öğrenciler, fen bilimleri sorularının kendilerini zorlamadığını belirtti.

ÖSYM tarafından bu yıl yapılan LYS sınav maratonunun 2. aşaması fen bilimleri sınavıyla devam etti. Öğrenciler içeride ter dökerken aileleri de dışarıda merakla bekledi. Sınavdan çıkan öğrenciler, fen bilimleri testinin matematikten daha kolay geçtiğini vurguladı.

Fen bilimleri testinde yoruma dayalı soruların olduğunu ifade eden Doğukan Demirci, “Sınav matematiğe göre kolaydı. YGS’deki gibi fizik yine kolay ve yoruma dayalıydı. Ortalama çalışan birisi gerçekten de çoğunu yapabilirdi. Benim kimyam iyi geçmedi. Fizik ve biyolojiyi yaptım."

Bir başka öğrenci de fizik soruların tuhaf olduğunu vurguladı. Çalışmalarının neticesini almak için dua ettiğini söyledi. Aileler ise çocuklarının hayırlı bir üniversite kazanma temennisinde bulundu.

LYS-3 (EDEBİYAT-COĞRAFYA)

LYS-3 Edebiyat ve Coğrafya sınavı ise yarın saat 10.00’da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika süre tanınacak. Coğrafya-1’de 24 soru 35 dakikada cevaplanacak. Sınava, 772 bin 735 başvuru yapıldı.