Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırıda ağır yaralanan otobüs şoförü Ufuk Karın (41), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon’a dönerken gerçekleşen saldırının ardından polis otosu ile Sürmene Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kıran, buradaki ilk müdahalenin ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilmişti. Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhakemi Prof. Dr. Tevfik Özlü, burada yapılan detaylı tetkiklerin ardından yaptığı açıklamada, otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın silahla yaralandığını söyledi. Özlü, "Şoförümüzün sağlık durumu şu anda stabil, hayati fonksiyonları tamamen normal. Bir miktar kanaması vardı ağız içinde, o kanama durmuş durumda. Genel olarak vücudunun başka yerinde bir travma yok. Sadece yüz kemiği üzerinde sol tarafta bir kurşun giriş yeri var, Onun hemen altında da iç kemikte bir metal parçası gözüküyor. Dolaysıyla muhtemelen bir silah yaralanması olarak değerlendirildi. Tabi ağız içinde de bir metal parçası da aldık, incelemek üzere emniyet güçlerimize teslim edildi. Bununla ilgili daha sonra emniyet güçleri bir açıklama yapacaktır” dedi.

Ufuk Karın’ın genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Özlü, şahsın yoğun bakım ünitesine alınacağını ve takibine burada devam edileceğini sözlerine ekledi.