Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı sonrası İstanbul'a dönmek üzere Trabzon Havalimanı'na gelirken silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesi ile ilgili gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Fenerbahçe kafilesinin uğradığı saldırı sonrası yapılan çalışmalar neticesinde N.S ile E.A gözaltına alınması, sabahın erken saatlerinde Trabzon Valisi Abdi Celil Öz tarafından açıklanmıştı. Trabzon'un Sürmene ilçesinde gözaltına alınan N.S ile E.A önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti. Ardından N.S, sağlık kontrolü için hastaneye götürülüp tekrar emniyete dönüldü.

Geçen cumartesi gecesi yaşanan silahlı saldırı olayından sonra N.S. ile E.A.'nın gözaltına alınması üzerine yakınları da emniyet müdürlüğüne geldi. N.S'nin abisi olduğunu belirten bir kişi, gözaltına alınanların akraba olduğunu belirttikten sonra suçsuz olduklarını iddia etti. N.S'nin ağabeyi, "N.S'nin ağabeyiyim. E.A.’nın da teyzesinin oğluyum. Olayla hiçbir şekilde yakından uzaktan alakaları yoktur. Maçı bilmezler, herkes işinde gücünde kardeşim. Teyzemin oğlu minibüsçülük yapar. Bunu birilerinin kafasına mal etmeye çalışıyorlar. Suçlu insanlar bir yerde gezecek, suçsuz insanlar evinden, yurdundan alıp burada saatlerce sorgulayacaklar. Sorgulama yaparsın ama suçlu insanları yaparsın. Ben Samsun’dan geliyorum. Otobüsçülük ve minibüsçülük yaptıkları için her gün o güzergahtan geçiyorlar. Oradan saatlerce araba geçiyor. Yazıklar olsun." dedi.