Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz Sahil Yolu’nda, Trabzon’un Sürmene ilçe girişinde silahlı saldırı düzenlendi. Futbolcuları taşıyan otobüs isabet aldı. Otobüs şoförü Ufuk Kıran (41) ağır yaralandı. Şoförün yanındaki cam tamamen patladı, otobüsün ön camı ise 5 ayrı noktadan hasar gördü.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhakemi Prof. Tevfik Özlü, Fenerbahçe kafilesini saldırıda ağır yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın silahla yaralandığını söyledi. Öz, tedavisi devam eden Kıran'ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastamızın yüz kemiği üzerinde sol tarafta bir kurşun giriş yeri var, Onun hemen altında da iç kemikte bir metal parçası gözüküyor. Hastamızın durumu stabil" dedi.

Vali Abdil Celil Öz, şoför Ufuk Kıran’ın KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki tetkiklerinde kafasında metal bir cisim tespit edildiğini, şu anki bulguların silahlı yaralamayı gösterdiğini söyledi.

KAFİLE KAZA TEHLİKESİ ATLATTI

Olay sebebiyle Fenerbahçeli teknik heyet ve futbolcular da büyük bir kaza tehlikesi de atlattı. Viyadük üzerinde gerçekleştirilen saldırıda Fenerbahçeli futbolcular büyük panik yaşadı. Şoförü kanlar içinde gören ve camdaki hasara şahit olan futbolcular ve yöneticiler, saldırıya tepki gösterdi. Büyük bir paniğin yaşandığı olay sonrası polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın hemen ardından Ufuk Kıran, konvoyun önünde giden polis otosu ile Sürmene Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kıran’ın burada çekilen filminde kafasında bir metal cisim tespit edildi. Vali Abdil Celil Öz, şu anki bulguların silahlı yaralamayı gösterdiğini söyledi.

"FUTBOLCULAR ÖLSÜN İSTİYORLAR"

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, olay yerinde açıklamalarda bulundu. Uslu, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Ama şimdi gördüğünüz vaka, normal bir vaka değil. Bu, direkt olarak şöförü öldürmeye ve yaralamaya yönelik bir saldırı. Çünkü başka yere yok. Yalnız şoföre saldırı var. Başka yere ateş edilmiyor. Otobüs uçsun parçalansın futbolcular ölsün istiyorlar. Bunun başka bir anlamı yok" dedi.

Sarı lacivertli kulübün doktorunun ilk müdahaleyi şoföre yaptığını belirten Mahmut Uslu, "Doktorumuz şoförün burnunu kapatmış, kan ağzından gelmiş. Ağzını kapatmış, bu sefer kan burnundan gelmiş. Yerler kan içinde. İnşallah düzelir. Biz bugüne kadar hep sustuk, artık susmayız. Yeter artık. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuştuğu için buralara geldi bu konu. Biz Trabzon'a her geldiğimizde tarlalardan gittik sesimizi çıkarmadık. O yasa Passolig'le düzelmez" diye konuştu.

VALİ ÖZ: OLAY TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILIYOR

Yaklaşık 45 dakika takım otobüsünde bekleyen Fenerbahçeli futbolcular, daha sonra olay yerine çağrılan polis midibüsü ile yoğun güvenlik önlemleri altında Trabzon Havalimanı’na getirildi. Sarı-lacivertli kafileyi burada, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan yolcu etti. Öz ve Aslan, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Öz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayın tüm yönleri ile araştırılmaya başlandığını belirtti. Otobüs şoförünün Sürmene Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından her türlü ihtimale karşı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildiğini anlatan Öz, şoförün gözünün altında bir yara izi olduğunu, bunun nedeninden kesin emin olunmadığını belirtti. Öz, Farabi Hastanesi’nde yapılacak tetkiklerden sonra durumun netlik kazanacağını kaydetti.