Fenerbahçe Kulübü, yıldız futbolcuları Mehmet Topal'a araç içindeyken silahlı saldırı düzenlendiğini ancak oyuncunun herhangi bir yara almadan kurtulduğunu açıkladı. Polis merkezine götürülen Mehmet Topal'ın ifadesinin alındığı öğrenilirken, emniyet güçleri çevrede geniş çaplı bir operasyon yürütüyor.

Fenerbahçe Kulübü, sarı-lacivertli oyuncu Mehmet Topal'a aracı içindeyken silahlı saldırıda bulunulduğunu, oyuncunun herhangi bir yara almadığını açıkladı.

Polis merkezine götürülen milli futbolcunun halen ifadesi alınıyor. Emniyet güçleri ise çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

"Kurşun geçirmez camlar kurtardı"

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, geride kalan sezondaki Çaykur Rizespor maçı dönüşü, takıma yönelik silahlı saldırının bir benzerinin yaşandığı vurgulanarak, "Bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu Mehmet Topal'ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir" denildi.


Futbolcunun, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapılan sabah antrenmanından sonra saldırıya uğradığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Oyuncumuz evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Oyuncumuz bu silahlı saldırıda araç camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır. Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Peş peşe gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz. Fail ya da faillerinin en kısa süre içinde bulunup, adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz."
Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşü kurşunlanması olayının henüz aydınlatılmadığı anımsatılan açıklamada, "Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız. Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncumuz Mehmet Topal ve ailesine, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, futbolcunun aracının fotoğraflarına da yer verildi. (TRTSPOR)

İşte saldırının görüntüleri;