Çanakkale Boğazı'nda arabaları taşıyan GESTAŞ'a ait feribotların yetmemesi sebebiyle uzun kuyruklar oluşuyor. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasındaki kuyruklar yüzünden şehir merkezinde trafik tıkanıyor.

Avrupa ile Anadolu arasında geçişin yapıldığı güzergahlardan biri de Çanakkale. Özellikle yaz aylarında Avrupa'dan Ege ve Akdeniz bölgelerine geçen tatilciler ve yabancı turistler, daha çok bu güzergahı kullanıyor. Güzergahtan geçen araba sayısında, bu yıl önemli bir artış meydanda geldi. Bu artışı feribotlar karşılayamayınca geçiş tam bir eziyete dönüşüyor. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu hatlarında, sık sık araba kuyrukları oluşuyor.

Araba kuyrukları, en çok Çanakkale şehir merkezini etkiliyor. Feribot iskelesinin merkezde bulunması sebebiyle trafik felç oluyor. Feribottan çıkan arabalar gelişi, kuyruk ise gidişi tıkayınca zorluk çekiliyor. Kuyruklar sebebiyle polisler de şehrin ana caddesi olan Demircioğlu Caddesi'ni ve diğer bazı bölgeleri trafiğe kapatıyor. Bugün de aynı eziyetle karşılaşanlar tepki gösterdi. Bir süredir trafik karmaşasında eziyet çeken Çanakkaleliler, yetkililerden çözüm bekliyor.