Çankırı'nın Eldivan ilçesinde düzenlenen Eldivan Hacı Murad-ı Veli’yi Anma, Kültür ve Spor Etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen festival, Eldivan Hacı Murad-ı Veli türbesinde Mevlid-i Şerif okunması ile başladı. Festivalde yer alan en güzel buzağı ve en güzel kiraz bahçeleri yarışmaları ilgi çekti. Yarışmalar sonunda dereceye girenler ödüllendirildi. Etkinliğe Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil Tekin, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Palaz ile il ve ilçe müdürlüğü personeli, yetiştiriciler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kiraz festivali müsabakaları kapsamında yarışmaya müracaat eden üreticilerin bahçeleri, jüri tarafından değerlendirildi. Jüri heyetince çeşitli tarihlerde üreticilerin bahçelerini gezerek yapılan incelemede, bahçe tanzimi, toprak işleme, zirai mücadele, bakım ve budama, meyve durumu göz önüne alınarak değerlendirme yapıldı. Jürinin değerlendirmesi neticesinde Muharrem Köroğlu birinci, Osman Aydın ikinci, Adil Aydın üçüncü oldu.

Yine festival çerçevesince tertiplenen buzağı teşvik müsabakasında oluşturulan jüri tarafından, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat eden yetiştiricilerin buzağıları genel görünüm, ırk özellikleri ve büyüme derecesi kriterleri göz önüne alınarak değerlendirme yapıldı. Jürinin değerlendirmesi neticesinde birinciliği Ahmet Ünlü’nün buzağısı, ikinciliği Ünal Aşlar’ın buzağısı, üçüncülüğü ise Mehmet İpek’in buzağısı seçildi.

Kiraz ve buzağı yetiştiriciliğinde dereceye giren yarışmacılardan birincilere yarım altın, ikinci ve üçüncülere çeyrek altın, dereceye giren diğer yarışmacılara da gübre, yem ve ilaç hediye edildi.