Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı.

Manavgat'ta açıklamalarda bulunan Kurt, 7 Haziran seçimleri sonrası ülkede terör olaylarının arttığına dikkat çekti. Kimden, nereden kime ve nereye yapılırsa yapılsın her türlü terörü lanetlediklerini ifade eden Fethi Kurt, Ankara'daki kanlı saldırının faili meçhul olarak kalmaması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Kurt, olayda 'güvenlik zafiyeti yoktur' açıklaması yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok'un ise derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Her ne olduysa 7 Haziran seçimlerinin ardından her gün onlarca ana kuzusu katlediliyor. Birileri de gaz alma taziyelerinde bulunuyor.
Kimden, nereden, kime,nereye yapılırsa yapılsın her türlü terörün yapanların, yaptıranların, göz yumanları kınıyoruz. Maalesef baktığımızda terörün İslam Coğrafyasında yoğunlaştığına şahit olmaktayız. Yüce dinimiz İslam’a göre 'Haksız yere birini öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibi olur.' buyuruyor. İnsan hayatına kast eden terörü lanetliyoruz. Son olarak Ankara’nın merkezinde yapılan vahşice, hayvanların bile buna müsaade etmeyeceği bir katliama milletçe şahit olduk. Anlıyoruz ki birileri milli birlik ve beraberliğimizi bozmak ve bulanık suda balık avlamak niyetinde.Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen olarak tezgahlanan bu oyunun farkındayız. Bu oyunu bozmak için elimizden geleni yapacağımızdan herkes emin olsun. Ne maksatla yapılırsa yapılsın terörün savunulması imkansızdır. Ankara’da hayatını barış barış diye kaybedenleri saygıyla anıyor, başta aileleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum."