Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir'in, milli eğitim müdürü gibi değil, AK Parti teşkilatından bir partili gibi davrandığını, bunun da eğitim camiasında ötekileştirmeye neden olduğunu savundu.

Fethi Kurt, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sarıdemir'in, AK Parti'li Menderes Türel'i Manavgat Kaymakamlığı ziyaretinde karşılaması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yanında olması ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmasını yanlış bulduklarını söyledi.

Siyasileşen bir milli eğitim müdürünün, Türk eğitim ve öğretimine yarardan çok zarar vereceğini belirten Kurt, Sarıdemir'in, eğitim ve öğretimde tarafsızlığın önplanda tutulması için ilçe milli eğitim müdürünün istifa etmesi gerektiğini savundu.

Manavgat'ta ilçe milli eğitim müdürünün, iktidar partisine diyet borcu var gibi davranmasının okullarda okul müdürleri ve yardımcılarına da sirayet ettiğini ileri süren Kurt, AK Parti iktidarının 12 yıl içinde 5 milli eğitim bakanı değiştirerek, eğitimi yaz boz tahtasına çevirdiklerini, bunu da geçtiğimiz günlerde yaptıkları ikrarla teyit ettiklerini söyledi.

Ülkenin süratle parti devletine doğru savrulduğunu, buna en iyi örneğin milli eğitim ve okul müdürlerinin siyasi iktidarın temsilcisi davranmaları olduğunu vurgulayan Kurt, "Cumhuriyet tarihi süresince milli eğitimde en büyük kadrolaşma bu siyasi iktidar döneminde oldu. Milli eğitim ve okul müdürleri artık bir partili gibi davranıyor. AK Parti teşkilatlarına rahatlıkla girip çıkıyor, ilçe ve il başkanlarıyla toplantı yapabiliyor. Bu sebeple müdürler de göreve getirdikleri kişilerin bir dediklerini iki etmiyor. Bu siyasi uygulamalar okullarda kutuplaşmaya sebep oluyor. Bu iktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok ediyor. Bu müdürlerin 7 Haziran seçimlerinde AK Parti için mahalle mahalle dolaşıp oy isteyeceğinden endişeniz olmasın. Bu tür görüntüler, ülkemizin geleceği adına umut olan çocuklarımıza oluyor." diye konuştu.