Muğla'nın Fethiye ilçesinin il olması amacıyla 38 sivil toplum kuruluşunun desteği ile başlatılan imza kampanyasında kısa sürede 60 bin imzaya ulaşıldı. Kampanyanın süresi ve kapsamı genişletilirken, kampanya stantlarının Fethiye'nin yanı sıra Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş, Kalkan ve civar köylerde de sürdürüleceği açıklandı.

Fethiye Belediyesi’nin önderliğinde, Fethiye’deki tüm STK’ların destekleriyle başlatılan 'Fethiye il olsun' kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Hemen her kesimden büyük ilgi gören kampanyaya ilçede yaşayanlar farklı şekillerde destek veriyor. 60 bin imza toplanan imza stantlarının yanı sıra birçok kişi araçlarına yeni plakaları takmaya başladı.

FETHİYELİLER PLAKA NUMARALARINI BİLE SEÇTİ: 82

İmza kampanyası yanı sıra Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanyaya vatandaşlar da kendi araçlarının arkasına 82 F 2015 yazılı etiketler yapıştırarak destek veriyor. Özellikle Fethiye’deki ticari araç şoförlerinin büyük destek verdiği kampanya her gün daha da büyümeye devam ediyor.

YABANCILAR DA İMZA KAMPANYASINA DESTEK OLUYOR

'Fethiye il olsun' kampanyasına, Fethiye’de yaşamını sürdüren yabancılar da destek veriyor. FETAV’daki olağan haftalık toplantılarında Fethiye’nin il olması için imza atan yabancılar, kampanyaya destek verdiklerini ifade etti.

1999 yılından bu yana Fethiye’de yaşadığını ifade eden George Rimmer, 16 yıldan bu yana Fethiye’nin büyük değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Fethiye’nin il olmasına büyük destek verdiğini belirten Rimmer, il olmasıyla birlikte Fethiye’ye çok büyük yatırımların gelebileceğini ifade etti.

KOMŞU İLÇELERE DE İMZA STANTLARI AÇILIYOR

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, imza kampanyasına Ortaca, Dalaman, Çavdır, Seydikemer, Kaş, Kalkan halkının da büyük destek verdiğini hatırlattı. Bu yerlerde yaşayan insanların Fethiye'ye gelerek imza attığını kaydeden Şıkman, bu talep doğrultusunda komşu ilçelerde de imza stantlarının kurulacağını açıkladı.

İmza kampanyası ilk açıklandığında 10 Mart'ta son bulacağını belirten Şıkman, "Ancak özellikle Fethiye’nin il olmasını isteyen çevre ilçelerinden gelen taleplerden dolayı imza kampanyasını sürdürme kararı aldık. Kısa bir süre sonra Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş, Kalkan’da stantlar kuracağız. Çünkü bu bölgenin halkı Fethiye’nin il olmasına inanın çok daha fazla istiyor. Hatta Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Fethiye’ye çok uzak bir ilçe olmasına rağmen Fethiye’nin il olması için kampanyaya imza atarak destek verdi. Birçok ilçeden gelen bu büyük destekler bize gösteriyor ki Fethiye’nin il olması artık çok yakın." dedi.