Fethiye Belediyesi öncülüğünde 38 sivil toplum kuruluşunun (STK) desteğiyle oluşturulan Fethiye İl Olsun Hareketi, şehir girişine temsili il tabelası astı. Şehir girişlerine konulan ve ‘Fethiye İli, Hoş geldiniz. Nüfus: 340082 Rakım: 1’ yazan tabelalar, görenleri şaşırtıyor.

Muğla'nın Fethiye Belediyesi önderliğinde 38 STK’nın destekleriyle oluşturulan Fethiye İl Olsun Hareketi, Fethiye ve komşu ilçelerde imza kampanyası başlatmıştı. Fethiye’ye bağlanmak isteyen Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinde yaşayan vatandaşların da destek verdiği kampanyada 110 bin imzaya ulaşıldı. Tamamen il olma havasına bürünen ilçede vatandaşlar kampanyaya araçlarına astıkları 82 F 2015 plakalarla destek oluyor.

Kampanyaya en ilginç ve farklı destek ise ilçe girişlerine asılan temsili il tabelası oldu. Fethiye İl Olsun Hareketi tarafından Fethiye’nin şehir girişlerine, ‘Fethiye İli, Hoşgeldiniz' ve ‘Fethiye İli, Güle Güle’ yazılı tabelalar dikildi. Asılan tabelalarda Fethiye ilinin nüfusu, Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinin nüfuslarının toplamına denk gelen 340 bin 82 olarak yazıldı. Nüfusun son iki rakamından oluşan ‘82’ sayısıyla da mesaj veren Fethiye İl Olsun Hareketi, 82'nci plakayı alma isteğinin vurgulandığı belirtildi. Tabelayı gören vatandaşlar, Fethiye’nin il olmasını çok istediklerini belirterek, tabelayı görünce şaşırdıklarını ifade etti.

Fethiye’nin uzun zamandır il olmak istediğini söyleyen İsmail Behlice, "İmza kampanyası sürüyor. Yılların özlemi artık bitmeli. Fethiye il olmalı." dedi. Tabelayı görünce fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını söyleyen öğrenci Meriç Kaan Özdeş, "Tabelayı görünce heyecanlandım. İnşallah il oluruz. Fethiye’nin il olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.