Muğla’nın Fethiye ilçesinde kiraladıkları jet ski ile başka bir jet ski’ye çarpıştı. Kazada Alman uyruklu baba ve oğlu ağır yaralandı. Çarpışma sonrası beyin kanaması geçiren 7 yaşındaki çocuğun duran kalbi sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahaleyle çalıştırıldı. Baba ve oğlunun hayati tehlikesi devam ediyor.

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki bir tatil köyüne, tatil için gelen Alman uyruklu Stefan Wienholts(51), 7 yaşındaki oğlu Paul Wienholts ile birlikte kiraladığı jet skiyle denize açıldı. Jet skiyle aşırı hızlanıp su üzerinde keskin manevralar yapan Stefan Wienholts, aynı bölgede gezinti yapan İngiliz Smaun Timmins’in(41) kullandığı jet ski ile kafa kafaya çarpıştı.

İngiliz turist Timmins kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken başlarına darbe alan Alman baba ve oğlu jet ski’nin üzerinden savrularak denizde hareketsiz kaldı. Tatil köyü görevlileri tarafından kurtarma botuna alınarak kıyıya getirilen baba ve oğluna sağlık görevlileri tarafından ilk müdahale yapıldı. Beyin kanaması geçiren ve kulaklarında kanama oluşan Paul Wienholts’un kalbinin durduğu anlaşıldı. Wienholts’un duran kalbi sağlık görevlileri tarafından yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırıldı.

Stefan Wienholts ve oğlu Paul Wienholts özel bir hastanede tedavi altına alındı. Gözlem altında tutulan Stefan Wienholts’un hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilirken yoğun bakım ünitesine bağlanan ve hayati tehlikesi bulunan Paul Wienholts yaşam savaşı veriyor. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’nın kazaya ilişkin soruşturması sürüyor.

Paul Wienholts’un durumunun ağır olduğunu ifade eden Çocuk Cerrahisi ve Anestezi Uzmanı Doktor Osman Nuri Büyüker, “Çocuğun kaza yerinde kalbi durmuş. Sağlık görevlilerin müdahalesiyle duran kalbi çalıştı. Solunum yollarını resüsite ettik. Kafasında kırık var. Beyin içi kanama var. Arkadaşlar durumunu değerlendiriyor.” dedi.