Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlik Beşkaza Meydanı'ndan başladı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın da hazır bulunduğu etkinlikte, 50 bisikletli Cahit Gündüz Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kullanarak 3. etap sahil bandına kadar pedal çevirdi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Çevre Haftası dolayısıyla 'kontak kapatma' eylemi yapan vatandaşlar, 'Gaza değil pedala bas' sloganıyla Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Fethiye Belediyesi'nin çağrısı üzerine otomobillerini evde bırakarak şehir merkezine bisikletle gelen yaklaşık 50 bisikletli Beşkaza Meydanı'nda toplandı. Buradan topluca bisikletlerine binen vatandaşlar, Cahit Gündüz Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kullanarak 3. etap sahil bandında bisiklet kullandı.

Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Haftası'nda her yıl bisiklet turu düzenlediklerini söyledi. Saatcı, bazı günler belediyeye bisikletle gittiğini, herkese de tavsiye ettiğini ifade etti. Bisiklet kullanımının ilçedeki egzoz gazı salınımını azaltacağını vurgulayan Saatcı, "Bisiklete binmek hobiden çok bir ihtiyaç. Türkiye gibi nüfus artışının olduğu birçok ülke var. Trafik yoğunluğu ve çevrenin daha az kirletilmesi için bisiklet kullanımı şart" diye konuştu.